Gemeente Boxtel


Beleidsregels vastgesteld

In de vergadering van 3 maart 2009 heeft het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel beleidsregels vastgesteld over de Bijdrageregeling voor chronisch zieken en ouderen en voor de Bijzondere bijstand voor computers aan schoolgaande kinderen.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Bijdrageregeling chronisch zieken en ouderen
In deze beleidsregels heeft het College van B&W vastgesteld onder welke voorwaarden inwoners die chronisch ziek, gehandicapt of ouder dan 65 jaar zijn in aanmerking kunnen komen voor deze regeling. Voorheen heette deze regeling Categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten en 65+ers.

Nieuw is dat nu ook ouders met een chronisch ziek of gehandicapt kind in aanmerking kunnen komen voor deze regeling. Wie behoort tot de doelgroep kan een vergoeding krijgen voor zogenoemde verborgen kosten. Men hoeft deze kosten niet verder aan te tonen. De bijdrage voor 2009 bedraagt ¤ 216,51 en kan worden aangevraagd via Loket WegWijs. Dat kan tot 10 januari 2010.

Bijzondere bijstand voor computers aan schoolgaande kinderen
Ouders met een laag inkomen die een kind hebben op het voortgezet onderwijs (jonger dan 18 jaar) kunnen bij de gemeente een bedrag van ¤ 675,- krijgen om te besteden aan een computer met toebehoren. In 2008 gold de regeling alleen voor kinderen in de brugklas. Vanaf 1 januari 2009 kan ook bijzondere bijstand worden verstrekt aan ouders met een kind in een ander leerjaar van het voortgezet onderwijs. Bij het Loket WegWijs kunt u een aanvraag voor deze bijzondere bijstand indienen. Een van de ouders mag gratis een cursus computerbasisvaardigheden volgen. Ook is een helpdesk opgezet waar men terecht kan voor advies en hulp.

Inzage
Vanaf vrijdag 13 maart 2009 liggen de twee beleidsregels gedurende 6 weken ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt.

12-03-2009