Ingezonden persbericht


()

12 maart 2009

Statement van BWise CEO en CTO: 'Hou het simpel met op procesmanagement gebaseerde GRC'

Procesmanagement is de linking pin voor de integratie van financiële, operationele en fiscale control frameworks

's-Hertogenbosch, 12 maart 2009 ­ BWise, marktleider op het gebied van Governance, Risk en Compliance (GRC) software oplossingen publiceert vandaag het volgende statement van BWise CEO Robert Pijselman en CTO Luc Brandts over het belang van het terugkeren naar de basis met een op procesmanagement gebaseerde aanpak van Governance, Risk en Compliance, juist in een neergaande economie.

CEO, Robert Pijselman:

'Ongeacht het feit dat bedrijven op dit moment uiterst voorzichtig zijn met nieuwe investeringen, ontvangen wij nieuwe orders. Onze klanten zijn overtuigd van de extra voordelen van een geïntegreerde GRC aanpak op basis van procesmanagement. Met BWise is het niet alleen mogelijk om grip te krijgen op alle risico's, organisaties kunnen daarnaast ook aanzienlijke kosten besparen op het gebied van compliance en audit. Als een gevolg daarvan constateren wij een toename van multinationals die geïnteresseerd zijn in deze efficiënte en geïntegreerde aanpak van GRC. Op zich logisch, aangezien dit direct bijdraagt aan financiële transparantie en het inzichtelijk maken van risico's; de twee elementen die van invloed zijn op het herstel van het vertrouwen van aandeelhouders. Bovendien draagt een GRC-systeem gebaseerd op procesmanagement bij aan de transparantie en standaardisatie van de bedrijfsprocessen. Gemiddeld identificeert een organisatie 20-30 key processen. Veel processen zijn per vestiging of bedrijfsonderdeel in essentie hetzelfde, maar ze worden verschillend uitgevoerd. Wanneer men deze processen documenteert en meetbaar maakt, worden afwijkingen inzichtelijk. Dan blijkt bijvoorbeeld dat bij de ene vestiging voor een vergelijkbare hoeveelheid werk 5 mensen betrokken zijn, terwijl een andere vestiging met 3 mensen volstaat. Bedrijven die processtandaardisatie op orde hebben, krijgen beter grip op hun organisatie. Het omgekeerde geldt ook voor wanneer een organisatie moet worden opgesplitst. Hoe beter de processen gedocumenteerd zijn, hoe sneller men inzichtelijk krijgt wat de gevolgen zijn voor de organisatie.'

CTO en oprichter, Luc Brandts:

'In economisch moeilijke tijden richten bedrijven zich sterk op optimalisatie van de bestaande bedrijfsprocessen en het doorvoeren van noodzakelijke verbeteringen om het vertrouwen van de markt terug te winnen en de omzet te beschermen. Terugkeren naar de basis door te begrijpen wat de primaire bedrijfsprocessen zijn, deze te documenteren en standaardiseren levert het noodzakelijke inzicht om tot de juiste maatregelen te komen. Bedrijven realiseren zich nu ook dat hetzelfde geldt voor hun GRC initiatieven, namelijk door het integreren van zowel operationele, financiële als fiscale risico en compliance frameworks. Voor deze integratie blijkt gedegen kennis van procesmanagement de linking pin te zijn. BWise gebruikt procesmanagement als de fundering voor haar oplossing. Op deze manier geven wij klanten het gereedschap om alle business control frameworks in één systeem te integreren.'

###

Over BWise
BWise is een wereldwijde speler op het gebied van Governance, Risk en Compliance (GRC) software, gebaseerd op een sterk fundament vanuit business proces management. Sinds 1994 levert BWise haar klanten een geïntegreerde software oplossing om Corporate Governance, Enterprise Risk en Performance Management gestructureerd aan te pakken. Processen worden snel en efficiënt gedocumenteerd, risico's gesignaleerd en gezamenlijk met bijbehorende beheersmaatregelen gecommuniceerd via het web.

BWise draagt bij aan het effectief voldoen aan wet- en regelgeving zoals de Sarbanes-Oxley Act, Basel II en de Code Tabaksblat. Meer dan 300.000 gebruikers in meer dan 80 verschillende landen maken dagelijks gebruik van de BWise oplossing. Onder andere Aegon, TNT, Nielsen (VNU), Crucell en Connexxion mogen wij in Nederland tot onze klanten rekenen.

Media contacten:
BWise B.V.
Clarinda Dobbelaar
Marketing Manager
T: +31 (0)73 6464 915
M: +31 (0)6 290 56 190
E-mail: clarinda.dobbelaar@bwise.com
www.bwise.com

Trimedia
Yurena Segredo Suárez
T: +31 (0)6 129 23 293
E-mail: ysegredosuarez@trimedia.nl