( BW)(W.P.-STEWART) W.P. Stewart viert 20-jarig bestaan van haar beleggingsfonds

AMSTERDAM & HAMILTON, Bermuda--(BUSINESS WIRE)--Mar 12, 2009--

De gespecialiseerde, internationale vermogensbeheerder W.P. Stewart & Co. Ltd. viert vandaag het 20-jarig bestaan van het W.P. Stewart Holdings Fund (‘WPSH’) tijdens de jaarlijkse informele bijeenkomst van aandeelhouders in Den Haag.

Met medeoprichter William P. Stewart als portefeuillebeheerder investeert het W.P. Stewart Holdings Fund in een geconcentreerde portefeuille van ca. 15 – 20 grote Amerikaanse ondernemingen met een duidelijk voorspelbare en duurzame winstontwikkeling. Sinds de start heeft het fonds een gemiddeld samengesteld rendement gerealiseerd van meer dan 8,5% per jaar ten opzichte van 7,0% voor de S&P 500 index over dezelfde periode (gemeten in US$ per 28 februari 2009).

De gastspreker op de informele bijeenkomst van aandeelhouders is Charles Groenhuijsen die de Amerikaanse economische en politieke ontwikkelingen van de afgelopen 20 jaar zal beschouwen en vooruit zal blikken op de komende jaren. De CEO van W.P. Stewart & Co., Mark Phelps en de executive chairman Bill Stewart zullen stilstaan bij het 20 jarig bestaan van het fonds, maar zullen vooral benadrukken hoe de huidige bijzondere marktomstandigheden ook nieuwe toekomstige mogelijkheden brengt voor WPSH.

“Weinig fondsen hebben met een consistente stijl over twee decennia een dergelijk resultaat gerealiseerd. We zijn trots het 20-jarig bestaan van het W.P. Stewart Holdings Fund met onze aandeelhouders te kunnen vieren en we kijken uit naar een goede relatie in de toekomst”, aldus Bill Stewart. “De levensduur van ons fonds is een testament aan onze beleggingsfilosofie die gestoeld is op het feit dat consistente winstgroei dé motor is voor lange termijn beleggingsresultaten.”

“Meer dan ooit zijn beleggers op zoek naar transparantie en voorspelbaarheid in hun portefeuilles,” benadrukte CEO Mark Phelps. “Het W.P. Stewart Holdings Fund heeft een simpele en gedisciplineerde beleggingsaanpak. Met de waardering van aandelen op het huidige dieptepunt moet het fonds in staat kunnen zijn de recente marktontwikkelingen te doorstaan. Wij blijven ons beleggingsfilosofie trouw door uitsluitend te beleggen in ondernemingen die naar verwachting goed zullen profiteren van een economisch herstel.”

Het W.P. Stewart Holdings Fund begon op 31 maart 1989 als North American Capital Corporation N.V. in Curaçao, de Nederlandse Antillen. De naam werd gewijzigd in W.P. Stewart Holdings N.V. in mei 1996 waarna een notering op de Amsterdamse Beurs (nu de Eurolist op Euronext Amsterdam) volgde op 21 juni 1996. De naam werd W.P. Stewart Holdings Fund op 1 juli 2006 bij de zetelverplaatsing naar Luxemburg. Het fonds is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Nederland.

W.P. Stewart & Co., Ltd.

W.P. Stewart & Co., Ltd. is een vermogensbeheerder die sinds 1975 researchintensieve asset management services biedt aan wereldwijde cliënten. De firma is gevestigd in Hamilton, Bermuda en heeft additionele vestigingen en affiliaties in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

De aandelen van W.P. Stewart zijn genoteerd aan de Bermuda Stock Exchange (Symbool op BSX: WPS) en worden tevens verhandeld op de Pink Sheets in de Verenigde Staten (Symbool Pink Sheets: WPSLF)

Bezoek de website van W.P. Stewart & Co., Ltd. voor meer informatie : www.wpstewart.com.

CONTACT:

In Nederland:
Ton Wijsman, + 31 20 201 4985
W.P. Stewart Asset Management (Europe) N.V.
Of ton@wpstewart.com
or
Makovsky + Co
Buiten Nederland:
John McInerney, + 1 212-508-9628
or
Liz Pierce, + 1 212-508-9698