Arno Uijlenhoet gekozen tot lijsttrekker Newropeans

19/02/2009 23:43

Newropeans

De Europese leden van Newropeans hebben Arno Uijlenhoet gekozen tot lijsttrekker van Newropeans in Nederland voor de Europese verkiezingen van 4 juni aanstaande. Newropeans is een Europese politieke partij die in meerdere Europese landen onder dezelfde naam, met hetzelfde programma en met één team van mensen aan de verkiezingen gaat deelnemen. Newropeans wil de kiezers in Nederland en Europa een alternatief bieden voor het huidige ondoorzichtige en oncontroleerbare Europa. Niet door te pleiten voor terugtrekken uit Europa of te gaan voor een federale 'superstaat', maar door te kiezen voor een derde weg: samenwerken op democratische basis.

Volgens Arno Uijlenhoet brengen de grote nationale politieke partijen de stabiliteit van Europa in gevaar, door politieke macht aan Brussel over te dragen zonder de burger daarom te vragen en zonder de democratische controle op deze macht adequaat te regelen. Door lippendienst te bewijzen aan nationale belangen en tegelijkertijd te bouwen aan een politiek Europa, creëren zij volgens hem een voedingsbodem voor populisme en xenofobie. Arno Uijlenhoet is er van overtuigd dat aan deze heilloze weg kan worden ontkomen, wanneer de burgers in Europa hun schroom en cynisme van zich afgooien en bereid zijn om samen vorm te geven aan een beter, democratisch gecontroleerd, Europa. "Alleen wanneer burgers zich op Europees niveau politiek organiseren, is een controleerbaar, evenwichtig en gezaghebbend Europa mogelijk", aldus Arno Uijlenhoet.

Newropeans in Nederland is erg bij met de Europese keuze voor Arno Uijlenhoet. "Wij zijn er van overtuigd dat hij in het debat met de nationale partijen in Nederland zeer overtuigend de positie van Newropeans aan de Nederlandse kiezers zal overbrengen", aldus Veronique Swinkels, Europees bestuurslid van Newropeans en coördinator van Newropeans in Nederland. Naast de lijsttrekker voor Nederland zijn ook de lijsttrekkers voor de Franse kiesdistricten verkozen. Al eerder waren de vertegenwoordigers voor Duitsland en Italië bekend.

Start verkiezingscampagne 'Samen Europa veranderen' op donderdag 12 maart a.s.

Onder de titel 'Samen Europa veranderen' start Newropeans zijn verkiezingscampagne met een open informatieavond op donderdag 12 maart aanstaande in Den Bosch/Rosmalen, vanaf 20.00 uur. Locatie: Perron-3. Adres: Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen. Voor routebeschrijving: www.perron-3.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.newropeans.eu/