KPN NV

G4S Security Services besteedt online werkplekken uit aan KPN

Den Haag, 12-3-09

Met Werkplek Online hebben medewerkers de zekerheid van flexibele en veilige werkplekken

G4S Security Services, dienstverlener op het gebied van veiligheid en beveiliging, gaat voor 1200 medewerkers Werkplek Online van KPN inzetten. Medewerkers hebben hiermee een complete werkplek die zij met een pc en een internetverbinding overal en altijd kunnen gebruiken. Deze oplossing levert G4S Security Services flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparing. De overeenkomst heeft een looptijd van 60 maanden en bedraagt enkele miljoenen euro's.

Met Werkplek Online hebben de medewerkers van G4S Security Services op elk moment (24/7) en op elke locatie een werkplek tot hun beschikking. Zo krijgen ze overal toegang tot standaardapplicaties als Microsoft Word, PowerPoint en Outlook, maar ook tot de specifieke bedrijfsapplicaties van G4S Security Services. Ze hebben daarbij altijd automatisch de laatste softwareversies tot hun beschikking. Alle bestanden en bedrijfsgegevens worden opgeslagen in de CyberCenters van KPN, die maximaal beveiligd zijn. Bij calamiteiten als brand of inbraak in het bedrijfspand gaan er dus geen bestanden of bedrijfsgegevens verloren.

Zorgeloos, flexibel en kostenbesparend werken
Hetty Straatman, directeur ICT bij G4S Security Services: `KPN heeft goed geluisterd naar wat wij willen: efficiënt en slagvaardig werken. Wij hadden voorheen te maken met te veel verschillende applicaties op werkplekken en geen goed inzicht in kostenbeheer. Met Werkplek Online zijn we geen hoge kosten meer kwijt voor aanschaf, updates of onderhoud van werkplekken. KPN zorgt voor het onderhoud van de meegeleverde applicaties en recente updates. We betalen een vast bedrag per maand per werkplek. Zo komen we niet voor verrassingen te staan en het levert kostenbesparingen op. Als dynamisch bedrijf willen we het aantal werkplekken snel kunnen aanpassen. Werkplek Online is schaalbaar, waardoor dat geen probleem is.`

KPN als ICT-totaalleverancier
Met Werkplek Online neemt KPN het beheer van de werkplek volledig uit handen van G4S Security Services. Ze hebben er verder geen omkijken naar. Deze oplossing maakt deel uit van de managed-ICT-dienstverlening voor de zakelijke markt van KPN. Hiermee komt KPN tegemoet aan de behoefte van veel bedrijven om bij één leverancier terecht te kunnen voor zowel telecom- als IT-oplossingen. Voor G4S Security Services beheert KPN bijvoorbeeld ook de vaste en mobiele spraak- en datacommunicatie en netwerken. Daarmee is KPN totaalleverancier op ICT-gebied.