Vogelbescherming Nederland


Steun Vogelbescherming met uw tweedehands vogelboeken

Zeist, 27 januari 2009 - Vogelbescherming Nederland duikt op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart a.s. in de boeken! In verband met de Boekenweek 2009, met als thema 'TJIELP, TJIELP â De literaire ZOO' houdt de winkel van Vogelbescherming samen met KNNV Uitgeverij speciale Boekendagen. Voor de boekenbeurs zoekt Vogelbescherming nog tweedehands vogelboeken. De opbrengst van de tweedehands boekenbeurs gaat naar onze projecten in West-Afrika.

Voor de tweedehands boekenbeurs zijn we op zoek naar boeken die u over heeft, niet meer gebruikt of afstand van wil doen voor het goede doel. Alle boeken die ook maar iets met vogels te maken hebben, in welke taal dan ook; ze zijn allemaal welkom. Of het nu vogelgidsen, vogelgedichten, beschrijvingen van vogelgebieden of expeditieverhalen betreft.

Met de opbrengt van de tweedehands boekenbeurs worden vogelgidsen voor landen in West-Afrika ontwikkeld. Een goede vogelgids is hét basisinstrument voor kennis en draagvlak voor vogel- en natuurbescherming. Voor wereldwijde vogelbescherming zijn veldgidsen in lokale talen onmisbaar.

U kunt uw boeken inleveren op kantoor bij Vogelbescherming Nederland in Zeist, het liefst voor 12 maart. U kunt de boeken ook opsturen naar Vogelbescherming Nederland, o.v.v. 2ehandsboekenbeurs, Boulevard 12, 3707 BM Zeist. Ook tijdens de boekenweekdagen op 13 en 14 maart kunt u ze nog bij ons inleveren.

Tijdens de speciale Boekendagen zijn er tal van schrijvers aanwezig. Ze zullen voorlezen uit eigen werk, lezingen geven en hun boeken signeren. In de hal is de tentoonstelling 'De Kluten van Breebaard' van Erik van Ommen te zien. De winkel van Vogelbescherming is op vrijdag 13 maart van 11.00 tot 17.00 geopend en op zaterdag 14 maart van 9.30 tot 17.00 uur.


---