Saxion Hogescholen
BR>

di 10 maart 2009

Saxion open Enschede


Op vrijdag 13 maart van 13.00 tot 17.00 uur vindt er weer een open dag plaats bij Saxion, locatie Enschede. Onder de naam `Saxion Open' kunnen bezoekers terecht voor alle opleidingen van Saxion. Docenten en studenten zijn aanwezig om informatie te verstrekken.

Er wordt informatie gegeven over alle opleidingen van Saxion, aansluiting voortgezet onderwijs, studiebelasting, studiekeuze, studieoriëntatie, kamers huren in Enschede, de financiële kant van studeren en Saxion als werkgever.

Van verschillende opleidingen zijn er voorlichtingen, proeflessen en demonstraties en er bestaat de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met studenten. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de open dag ter plekke voor een opleiding van Saxion aanmelden. Op vrijdag 20 maart presenteren alle opleidingen van Saxion zich in Deventer. Kijk voor meer informatie over de open dag op saxion.nl.

Saxion lanceert studieroute Verkeersvlieger

Tijdens de open dag kun je meer te weten komen over de nieuwe studieroute Verkeersvlieger. Saxion studenten die in september 2009 starten met de opleiding Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde of Werktuigbouwkunde kunnen na hun tweede jaar kiezen voor deze studieroute. Na het afstuderen ontvangen zij het diploma Bachelor of Engineering èn een vliegbrevet. Hiermee kunnen ze aan de slag als technische HBO-er, maar ook als piloot bij bijvoorbeeld een luchtvaartmaatschappij. De studieroute is een samenwerking van Saxion met de Nederlandse Academie voor Verkeersvliegers en vindt gedeeltelijk plaats bij Enschede Airport Twente.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie over de open dag kunt u contact opnemen met de heer R. Admiraal van de dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion, tel. 053 - 487 16 35.
Voor nadere informatie over de nieuwe studieroute kunt u contact opnemen met Frits Janssen, opleiding Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde, tel. 053 - 487 14 74.