Carrièrebeurs: Op de foto met Trump en Gandhi

11/03/2009 16:35

Euros voor Vrede

Op 13 en 14 maart tourt de stichting Euro's voor Vrede door Nederland met een levensgrote afbeelding van Donald Trump en Mahatma Gandhi. Tijdens de Nationale Carrièrebeurs kan men bij de RAI Amsterdam met beide heren op de foto, om zo gedrieën de directie van het fictieve bedrijf CongoTrade te vormen. Met deze ludieke actie wil de stichting jongeren attenderen op het online aandelenspel Markt voor Vrede met de boodschap: "Voel jij je thuis tussen deze twee grootheden der aarde? Kun jij zakelijk inzicht en maatschappelijke betrokkenheid combineren? Dan heb jij het in je om tophandelaar voor vrede te worden!"

Risicovrij leren beleggen

Markt voor Vrede is een online beursspel dat het handelen in aandelen koppelt aan een maatschappelijk vraagstuk. Deelnemers worden spelenderwijs gestimuleerd om na te denken over de wederopbouw in het conflictgebied DR Congo. Gedurende vier weken handelen de spelers in aandelen die gerelateerd zijn aan het vredesproces in dit gebied. Een financiële inleg is niet nodig noch noodzakelijk; beleggen is risicovrij. Wie het nieuws over DR Congo goed in de gaten houdt en het slimst handelt, wint 500 euro. Voor meer informatie en deelname: www.marktvoorvrede.org.

Tourdata en -locaties

Vrijdag 13 maart: 11.00-15.00 uur.

Zaterdag 14 maart: 15.00-17.30 uur.

Initiatiefnemer Euro's voor Vrede

Markt voor Vrede is één van de projecten van Euro's voor Vrede. Stichting Euro's voor Vrede zet zich in voor duurzame vrede. Zij informeert burgers op een frisse en prikkelende manier over de oorzaken van conflicten en inspireert hen om hun invloed aan te wenden om vrede te bevorderen.





http://www.marktvoorvrede.org

http://www.eurosvoorvrede.nl