Provincie Utrecht

Meer culturele evenementen voor en door jonge kunstenaars in de Bilt

11-3-2009 -

Beeldend kunstenaar Jits Bakker schenkt een deel van zijn collectie aan de provincie Utrecht met als doel de beelden voor nu- en later- te behouden voor het Utrechtse publiek. Deze heuglijke viering vindt plaats op vrijdag 13 maart tussen 16.00 en 18.00 uur in Paviljoen Beerschoten, de Bilt. Dit is ook de locatie waar de beeldentuin zich bevindt. De provincie maakt zich sterk om meer culturele activiteiten in en rond de beeldentuin te organiseren voor en door jonge kunstenaars. De Stichting Provinciale Beeldenpark

Jits Bakker gaat zich de komende jaren ontfermen over de ontwikkeling van deze bijzonder waardevolle verzameling die ook als inspiratiebron gezien wordt voor de creatieve sector en de samenleving in het algemeen.

Het gaat om een verzameling van dertig beelden die door Jits Bakker worden overgedragen aan de provincie Utrecht. Het feit dat de naam Jits Bakker rechtstreeks verbonden wordt aan de provincie Utrecht biedt de provincie de mogelijkheid om de naamsbekendheid van de provincie Utrecht zowel regionaal, nationaal als internationaal te vergroten. Als tegenprestatie maakt de provincie zich sterk voor meer culturele activiteiten in en rond de beeldentuin voor en door jonge kunstenaars.

De Stichting Provinciale Beeldenpark Jits Bakker gaat de komende jaren culturele activiteiten coördineren die op locatie gaan plaatsvinden.

Meer informatie: Joris van den Ring, telefoon 030 - 258 3118