Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


13-03-2009: NBTC lanceert eerste gratis mobiele gids voor Amsterdam

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) lanceert een nieuwe mobiele webapplicatie, de Amsterdam Mobile Guide, op http://us.holland.com/mobile. Voor het eerst kunnen mensen die Amsterdam bezoeken gratis Engelstalige informatie over de hoogtepunten van Amsterdam bekijken op hun mobiele apparaat, inclusief de iPhone en de G1. Ook is er een gratis native applicatie van de Amsterdam Mobile Guide ontwikkeld die momenteel wacht op distributie via de Apple App Store.

Met Mobile Guide wegwijs in Amsterdam

De Amsterdam Mobile Guide is ontwikkeld voor de mobiele toerist en toont de hoogtepunten van wat Amsterdam allemaal te bieden heeft. Het biedt gebruikers prachtige afbeeldingen en nauwkeurige, voortdurend geactualiseerde beschrijvingen van de populairste plekken van Amsterdam, zoals cafés en restaurants, bezienswaardigheden, hotels, winkels en nog veel meer. Bezoekers kunnen er snel de plaatselijke hotspots mee ontdekken en direct vanaf de applicatie met elke locatie contact leggen via telefoon, e-mail of de website. Bovendien kunnen ze de Google Maps-applicatie gebruiken om de weg te vinden naar de door hen gewenste locatie.

Conrad van Tiggelen, vestigingsmanager van NBTC Noord-Amerika, "Met de lancering van de Amsterdam Mobile Guide voorziet het NBTC bezoekers aan Amsterdam van toeristische informatie op een vooruitstrevende manier. De nieuwe mobiele webapplicatie en de hieruit voortvloeiende native applicatie die we hebben ontwikkeld, geeft bezoekers aan Amsterdam een gratis middel in handen om vanaf hun mobiel de hele stad te ontdekken."

Ontwikkeling Mobile Guide in verschillende taalversies

Aangezien veel Amerikaanse toeristen die naar Amsterdam komen slechts een paar dagen te besteden hebben, bevat de Amsterdam Mobile Guide ook handige routes die speciaal zijn ontworpen voor een verblijf in Amsterdam van een, twee of drie dagen. Gebruikers kunnen bijna 200 locaties in Amsterdam doorzoeken en een keuze maken uit categorieën zoals Entertainment, Hotels, Uitgaan, Winkelen en Restaurants om het beste te halen uit hun bezoek aan Amsterdam. Naast de Engelse versie van de Amsterdam Mobile Guide wordt op dit moment ook gekeken naar de ontwikkeling van versies in andere talen.