Gemeente Laarbeek


Kleine Projectenfonds helpt Laarbeekse initiatieven op weg

LAARBEEK- Het Kleine Projectenfonds is een provinciale subsidieregeling in het kader van de uitvoering van de Reconstructie. Deze pot is speciaal bedoeld voor kleine projecten in het landelijk gebied, die niet gesubsidieerd kunnen worden vanuit de Reconstructie.

Projecten
In Laarbeek hebben al verschillende projecten subsidie ontvangen uit deze pot. Bijvoorbeeld het project van Adrie Martens. De heer Martens woont in t Herenhuis, het oudste pand van Lieshout. Met de subsidie kan hij nu de cultuurhistorisch waardevolle oprijlaan opknappen. De huidige rij beuken wordt verwijderd en de met zinkassen vervuilde grond wordt afgegraven en vervangen. Vervolgens worden er weer nieuwe beuken geplant.

Ook het IVN in Laarbeek heeft subsidie ontvangen uit het Kleine Projectenfonds voor een huiszwaluwtil op Strijp. Deze til bestaat alleen uit dak en dakrand en is ontwikkeld om onderdak te bieden aan zwaluwen. Daarnaast wordt gewerkt aan een wandelbrug bij de Laarsche Velden, zodat wandelaars direct vanuit de nieuwbouwwijk het platteland op kunnen. Twee molens, Vogelenzang en De Leest, krijgen subsidie voor technische verbeteringen ondermeer om de veiligheid in en om de molen te verbeteren. Bij molen Vogelenzang worden ook voorzieningen aangebracht om de ontvangst en informatievoorziening aan bezoekers te verbeteren.

Projecten aanmelden
In 2009 is er nog subsidie beschikbaar uit het Kleine Projectenfonds voor enkele kleine projecten. Dit moeten zelfstandige initiatieven zijn, op het vlak van water, natuur, landbouw, leefbaarheid en/of recreatie. Wanneer u een project in wilt dienen voor een subsidie uit het Kleine Projectenfonds, kunt u contact opnemen met Alfred van Mameren, gebiedsmakelaar Reconstructiegebied De Peel, e-mail: BvMameren@brabant.nl.