Gemeente Nijmegen

Samenwerken aan toekomstig voorzieningenhart Willemskwartier deze

13/03/2009

Daarmee spreken zij samen met de Wijkraad Willemskwartier en de gemeente uit dat zij zich sterk zullen maken voor een multifunctioneel voorzieningenhart dat past bij de behoeften van de wijkbewoners op het gebied van onderwijs, cultuur, sport, gezondheidszorg en ontspanning.

Met deze ondertekening is een nieuwe mijlpaal bereikt in de realisatie van het voorzieningenhart. Een goede samenwerking tussen de partners is essentieel omdat de verschillende functies vaak met elkaar te maken hebben en daardoor het aanbod kunnen versterken. Ook zal er in veel gevallen van multifunctionele ruimten gebruik worden gemaakt. De ondertekenaars vertegenwoordigen Stichting St. Joseph Scholen, Stichting Kion, GGD Nijmegen, Stichting Tandem, Wijkraad Willemskwartier en Gemeente Nijmegen. Wethouder Hans van Hooft ondertekent namens de gemeente.

In het voorzieningenhart komen de volgende functies: buurthuis, brede school Willemskwartier, huiskamerproject, ouder/kindcentrum, peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang, jongerenruimte, Centrum voor Jeugd en Gezin, jeugdgezondheidszorg, sportzaal en Wijkpost.

Het ontwerp van het gebouw is ook al vergevorderd. De architect Yvonne van der Pluijm van Spring Architecten uit Rotterdam begeleidt het ontwerpproces. Het definitief ontwerp is nu gereed. De bouw start naar verwachting in september 2009. Begin 2011 is het voorzieningenhart klaar voor gebruik.