Politie Hollands Midden

Datum: 13 maart 2009

Leiden Leidenaren aangehouden na overval De politie heeft donderdagavond 12 maart twee Leidenaren van 41 en 45 jaar aangehouden na een overval op een bedrijf aan de Langegracht. Rond 18.20 uur kwam een man het bedrijf, een zonnestudio, binnen en pakte de medewerkster vast. Onder bedreiging van een mes eiste hij geld. De man pakte geld uit de kassa en ging er vandoor. Een getuige belde de politie en is achter de overvaller gegaan die met de fiets was. De getuige zag de man in een woning gaan en gaf dit door aan de agenten. In de woning werden de twee verdachten aangehouden. De politie nam een geldbedrag in beslag.

Leiden Verkeersongeval Donderdag 12 maart vond om 14.15 uur een verkeersongeval plaats op de kruising Schuttersveld met het Ballonpad. Een 87 jarige automobilist uit Leiden reed over het Schuttersveld vanuit de richting van de Molenwerf. De Leidenaar wilde linksaf het Ballonpad oprijden, maar kwam in aanrijding met een 16 jarige snorfietser uit Leiderdorp die op het fietspad en in tegengestelde richting reed. De Leiderdorper werd overgebracht naar het LUMC waar kneuzingen in de enkel en in de onderrug werden geconstateerd.

Leiden Verdachten van zakkenrollen aangehouden De politie heeft donderdagmiddag 12 maart twee vrouwen van 27 en 28 jaar en twee mannen van 23 en 30 jaar, allen uit Bulgarije afkomstig, aangehouden op verdenking van het plegen van zakkenrollerij. Agenten in burger liepen over de Kaasmarkt en volgden twee vrouwen die probeerden een tas van een winkelende vrouw open te krijgen. De vrouwen stapten kort daarna in een auto, gevolgd door twee mannen. De agenten hebben hierop de personen gecontroleerd en zagen in de auto goederen waaronder een mapje met passen. Het mapje bleek van diefstal afkomstig te zijn. De eigenaresse was eerder die middag uit haar tas gestolen in Den Haag. De politie doet verder onderzoek.

Leiderdorp Verdachte van heling fiets aangehouden De politie heeft donderdagmiddag 12 maart een 13 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. Surveillerende agenten zagen de Leidenaar fietsen en hielden hem op de Bosdreef staande voor een controle omdat de fiets kenmerken van diefstal vertoonde. Uit de politiegegevens bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. Volgende de Leidernaar heeft hij de fiets woensdag van zijn vader gekregen. Deze had de fiets in Leiderdorp gevonden.

Alphen aan den Rijn Gewapende overval bij videotheek Donderdag 12 maart vond om 20.40 uur een gewapende overval plaats bij videotheek Filmclub in winkelcentrum de Ridderhof. Drie gemaskerde mannen en in het zwart gekleed bedreigden de medewerker met een vuurwapen en eisten geld. Met een geldbedrag gingen de drie er vandoor richting het Carmenplein naar het Valeriusplein en daarna richting de Burgemeester Bruins Slotsingel. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de daders, maar hebben ze niet meer aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Geldkistje gestolen uit snackbar Een man heeft donderdag 12 maart even voor 16.00 uur een geldkistje gestolen uit een snackbar aan de Ruigenburg. De man kwam de winkel binnen en pakte het geldkistje die onder de toonbank stond weg. Dit gebeurde op het moment dat een medewerkster even naar achteren liep. De man is hierna de snackbar uitgerend en weggefietst richting de Oosthoef. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---