Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 13 maart 2009

* VALSE AANGIFTE KOST VERDACHTE GELD
De politie Rotterdam-Rijnmond gaat de kosten van een opsporingsonderzoek verhalen op een 20-jarige Schiedamse. Zij deed valse aangifte van bedreiging.
De vrouw deed, half november 2008, bij de politie aangifte van een zedenmisdrijf. Zij was hiervan het slachtoffer geworden. Direct werd een uitgebreid onderzoek ingesteld waarbij een sporenonderzoek werd verricht en getuigen zijn verhoord. Media december 2008 meldde de vrouw dat zij opnieuw slachtoffer was. Zij ontving via haar MSN bedreigingen die betrekking hadden op het zedendelict. Van deze bedreiging deed zij eveneens aangifte.
De recherche van district Waterweg-Noord zette het onderzoek voort en onderzocht het dataverkeer van de computer van de vrouw. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de bedreigingen door haarzelf waren verstuurd. De vrouw is vervolgens nogmaals verhoor. Uit het onderzoek en het verhoor bleek dat zij de bedreigingen had gestuurd om haar aangifte kracht bij te zetten. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Tevens worden de gemaakte kosten van het onderzoek op de verdachte verhaald.
Uit het onderzoek is tot nu toe niet gebleken dat er een zedendelict heeft plaatsgevonden.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN HELING
SCHIEBROEK/KRALINGEN/ROTTERDAM - Politiemensen hebben donderdag drie verdachten van heling in de regio aangehouden. Donderdagmiddag rond half vier zagen surveillerende agenten op de Larikslaan een jongen fietsen waarvan ze vermoedden dat de fiets van diefstal afkomstig was. Tijdens de staande houding bleek dat er geen slot meer aan de fiets zat en werden er slijpsporen aangetroffen. Van de diefstal was (nog) geen aangifte gedaan. De 16-jarige jongen uit Rotterdam verklaarde de fiets voor 50 euro te hebben gekocht.
Een fiets die 13 juni uit Rijnsburg werd gestolen, is donderdagochtend op de Meent aangetroffen. Een politieman zag rond half elf dat een 17-jarige Rotterdammer op een damesfiets reed, waarvan de beugel van het slot verbogen was. Uit navraag in het systeem bleek dat de fiets sinds juni 2006 gestolen was. De verdachte is aangehouden.
Een 17-jarige Rotterdammer is donderdagavond rond tien uur op de Amalia van Solmslaan aangehouden voor heling. De politie kreeg de melding dat op de Amalia van Solmslaan een scooter door iemand was weggegooid. De politie stelde een onderzoek in en arresteerde de Rotterdammer die zich op de Kortekade tussen een aantal auto's verschool. Na onderzoek bleek dat de jongen de scooter voor 100 euro had gekocht.

Fietsendiefstal prioriteit politie
Het aanpakken van fietsendiefstal is voor de politie één van de prioriteiten. Het advies van de politie aan mensen die slachtoffer zijn geworden van fietsendiefstal is om altijd aangifte te doen. De politie richt de politie-inzet mede op basis van aangiftecijfers. Door het doen van aangifte kan de politie ook teruggevonden fietsen weer terugbrengen bij de rechtmatige eigenaren en kunnen aangehouden verdachten vervolgd worden.


* POLITIE ARRESTEERT ALERT OP MELDINGEN OVERVALLEN

De politie heeft donderdag twee mannen aangehouden na melding van burgers over mogelijke overvallers.
Politiemensen van het district Noord hebben donderdagmiddag een 46-jarige Rotterdammer aangehouden op de Bergse Dorpsstraat. Rond half één kreeg de politie de melding dat een man zich verdacht ophield bij een juwelier aan de Bergse Dorpsstraat. De man had een rugzak neergezet bij het pand en het leek alsof hij de juwelier aan het verkennen was.
De politie is meteen ter plaatse gegaan en heeft de Bergse Dorpsstraat aan twee kanten afgesloten. De Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Na controle bleek dat de man ook nog in totaal nog 71 dagen gevangenisstraf uit moest zitten. Hij is ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.

HERKENNING VAN FOTO
Op de Noordmolenstraat is vrijdagnacht een Rotterdammer aangehouden. De politie werd 's nachts gebeld door iemand die een man meende te herkennen van foto's in opsporingsberichtgeving over een gewapende overval. De verdachte is korte tijd later aangehouden. Na onderzoek bleek de verdachte niets met de overval te maken te hebben.