Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 13-03-2009

Veroorzaker ongeval meldt zich bij politie

ASSEN Donderdagnacht kreeg de politie een melding van een ongeval op de Maria Montessoriweg. Ter plekke was een lichtmast omver gereden en lagen er diverse onderdelen van een auto, inclusief een kentekenplaat. Via het nummerbord was de politie onderweg naar het vermoedelijke adres van de dader, maar deze meldde zich even later met de beschadigde auto aan het bureau. Daar is de zaak verder afgehandeld. Doordat de bestuurder, een 37-jarige Assenaar, zich zelf heeft gemeld voordat hij werd aangehouden, is hij niet strafbaar voor het misdrijf doorrijden na een aanrijding. (09-018232)

Voetganger aangereden bij oversteken snelweg

DARP Donderdag net na de middag is een 33-jarige man uit Zwolle ernstig gewond geraakt op de A32. Hij stak vanaf een tankstation te voet de snelweg over en werd daarbij aangereden door een vrachtauto. De bestuurder, een 55-jarige man uit Harderwijk, kon de plotseling overstekende voetganger niet ontwijken. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. (09-018064)

Alcomobilist aangehouden

GIETEN Donderdagnacht reed een 42-jarige man uit Gieten in zijn auto over de Spekstoep terwijl hij had gedronken. Hij werd aangehouden voor het afleggen van een blaastest. Daarbij verzette hij zich maar na een korte worstelpartij w

Belandde hij uiteindelijk toch in de politieauto. Aan het bureau bleek dat de man een promillage van ongeveer 0,8 had. Daarvoor krijgt hij een proces-verbaal en voor het plegen van verzet tegen de politie. (09-018223)

Winkeldief aangehouden

EMMEN Donderdagavond is een 22-jarige vrouw uit Emmen aangehouden vanwege een winkeldiefstal. In een supermarkt aan de Statenweg had ze sigaretten en snoep in de jaszak gestopt en niet afgerekend. Dat was gezien, waarop ze werd aangehouden. (09-018166)

Aanhouding na huiselijk geweld

GASSELTE Donderdagavond heeft de politie een 49-jarige man aangehouden vanwege huiselijk geweld ten opzichte van zijn partner. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (09-018200)

Hennepkwekerij aangetroffen

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Picardstraat een complete hennepkwekerij aangetroffen. In een van de slaapkamers was een professionele kwekerij ingericht met daarin honderd planten. De installatie werkte op gestolen elektriciteit. De installatie wordt ontmanteld en zal worden vernietigd. De 35-jarige bewoonster is aangehouden en verhoord. (09-017548)

Politie haalt vervelende dronkenlap van de straat

EMMEN Donderdagavond liep een 57-jarige Emmenaar flink in de olie over de Wilhelminastraat. Hij kon amper op zijn benen staan, had een deel van zijn kleren uitgetrokken en liep tegen iedereen te schreeuwen. Agenten zagen maar een oplossing en hebben de man meegenomen naar het bureau. Als alles weer normaal werkt zal hij worden verhoord voor openbare dronkenschap en mag hij de straat weer op. (09-018206)

Verdachten vast in onderzoek inbraken Assen-Oost

ASSEN Sinds enige tijd is de politie bezig met een onderzoek naar een serie woninginbraken in de wijk Assen-Oost. Dit onderzoek is momenteel in volle gang. Normaal gesproken geeft de politie tijdens een dergelijk onderzoek geen informatie en gebeurt dit pas nadat het onderzoek grotendeels is afgerond. Echter, door de serie woninginbraken is er in de wijk de nodige onrust ontstaan. Om die reden wil de politie laten weten dat er in het onderzoek naar de woninginbraken aanhoudingen zijn geweest en dat er verdachten vastzitten. Meer informatie kunnen we nu niet geven.

Als mensen informatie hebben voor de politie die kan bijdragen aan het onderzoek, kunnen ze dit melden op telefoon 0900 8844. Mensen die redenen hebben om de informatie anoniem te verstrekken kunnen dit doen via M (Meld Misdaad Anoniem) op telefoon 0800 7000.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.