Gerechtshof Arnhem


Veroordeling voor betrokkenheid bij ongeval in Oosterhout

Arnhem, 13 maart 2009 - De rechtbank in Arnhem heeft een 28-jarige man veroordeeld tot een geldboete van EUR 500 en een geheel voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 2 maanden wegens betrokkenheid bij een ongeval op de Griftdijk in Oosterhout op 19 maart 2008.

De man was bestuurder van een personenauto. Hij kwam van de A15 en stopt aan het einde van de afrit om vervolgens linksaf de Griftdijk op te rijden. Hij zag daarbij wel van links een auto naderen, welke op die voorrangsweg reed, maar hij dacht dat hij voldoende tijd had om de weg op te draaien. De bestuurder is vervolgens met zijn auto in aanrijding gekomen met die naderende auto. De bestuurder van de naderende auto is daarbij gewond geraakt.

Het verwijt dat verdachte kan worden gemaakt is dat hij bij deze manoeuvre een inschattingsfout heeft gemaakt, waardoor hij gevaar op die weg heeft veroorzaakt en het verkeer op de weg heeft gehinderd. De door de bestuurder gemaakte inschattingsfout is onvoldoende om te concluderen dat sprake is van overtreding van artikel 6 WVW.

LJ Nummer

BH5853

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 13 maart 2009 Naar boven