Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Aanhoudingen tijdens horecatoezicht

Publicatiedatum: 13-3-2009 10:35:10

ARNHEM - Door de politie in Arnhem zijn in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 maart vier aanhoudingen verricht tijdens toezicht op het uitgaanspubliek op en rond de Korenmarkt. Even voor drie uur werden agenten op de Jansstraat door getuigen aangesproken dat er kennelijk een vechtpartij gaande was op het Willemsplein. Daar aangekomen bleken de betrokken te zijn weggelopen richting Zijpsepoort. Kort daarop konden op de Zijpendaalseweg twee Arnhemmer van 23 en 24 jaar worden aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 20-jarige Huissenaar bij de vechtpartij te hebben mishandeld. De aanleiding tot de vechtpartij zou een woordenwisseling zijn geweest tussen de Huissenaar en de beide Arnhemmers.
Later die nacht, omstreeks vijf uur, hoorden agenten een luide knal op de Duizelsteeg, waarna twee mannen vanuit de steeg richting Hoogstraat liepen. Op de Duizelsteeg bleek een brievenbus te zijn vernield, waarop de agenten de twee mannen wilden aanspreken. Beiden zetten het op een lopen. Na een achtervolging te voet kon op de Coehoornstraat een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden aangehouden. Hij verzette zich echter daarbij en beet een van de agenten in een vinger. De agent raakte daarbij niet gewond en wist de man te overmeesteren. Kort daarop verscheen een 24-jarige man uit Ede die zich met de aanhouding bemoeide. Ook hij werd aangehouden. Alle aangehouden verdachten zijn ingesloten en zitten nog vast. (09-033914 / 033928)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Insluiper opgepakt

Publicatiedatum: 13-3-2009 10:34:23

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdagmiddag in de wijk Klarendal een 34-jarige man uit die stad aangehouden wegens diefstal. De man wordt ervan verdacht van insluiping in onder meer een gebouw aan de Oude Kraan, waar hij meerdere diefstallen zou hebben gepleegd. De Arnhemmer werd daarbij echter overlopen en achternagezeten door getuigen. Die achtervolging ging via de binnenstad naar Park Angerenstein en de wijk Klarendal, waar de man op aanwijzen van de getuige kon worden ingerekend. Bij de Arnhemmer werden meerdere spullen aangetroffen zoals mobiele telefoons, waarvan vermoedt wordt dat ze zijn gestolen. De Arnhemmer is ingesloten voor onderzoek. Tot dusver hebben twee gedupeerden aangifte gedaan. (09-033553 / 033849)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man verdacht van flessentrekkerij

Publicatiedatum: 13-3-2009 10:33:46

ARNHEM - In een restaurant in de Arnhemse binnenstad heeft de politie donderdagmiddag een 59-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van flessentrekkerij. De uitbater van de zaak riep rond half drie de hulp van de politie in nadat de man voor ruim twintig euro gegeten en gedronken had. Toen het op betalen aankwam verklaarde hij geen geld te hebben. Tegenover de politie vertelde de man dat hij zin had in lekker eten en dat hij wel vaker door de politie was opgepakt nadat hij gegeten had zonder te betalen. Daarop werd de man meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Door de uitbater van het restaurant is aangifte gedaan. (09-033613)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Inbraakmelding leidt tot ontdekking hennepkwekerij
Publicatiedatum: 13-3-2009 10:33:10

ARNHEM - Een melding van een inbraak door deelnemers van het buurtpreventieproject in de wijk Paasberg in Arnhem heeft de politie donderdag 12 maart op het spoor gezet van een hennepkwekerij. Volgens de melder zou de deur van een woning in de wijk open staan, waarop enkele agenten poolshoogte gingen nemen. Daarbij werd vastgesteld dat er kennelijk was ingebroken. Binnen ontdekten de agenten een hennepkwekerij. Daarbij werden tientallen zakken met hennepplanten en kwekerijapparatuur in beslag genomen. In de woning werd verder niemand aangetroffen. De politie heeft in de zaak nog geen aanhoudingen verricht en is nog op zoek naar de verantwoordelijke voor het in bedrijf hebben van de hennepkwekerij.
(09-033525)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse vrouwen opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 13-3-2009 10:32:38

ARNHEM - Twee Arnhemse vrouwen van 24 en 27 jaar zijn donderdag 12 maart door de politie opgepakt in verband met winkeldiefstal. De 24-jarige vrouw liep tegen de lamp bij een winkel aan het St. Gangulphusplein, waar ze volgens winkelpersoneel er vandoor was gegaan met diverse levensmiddelen. De vrouw werd aan de politie overgedragen en bleek al vaker met hetzelfde bijltje te hebben gehakt. Justitie besloot haar te dagvaarden.
De 27-jarige Arnhemse werd aangehouden bij een winkel aan de Honigkamp in de wijk Presikhaaf. De verkoper zag dat de vrouw enkele pennen uit de verpakking haalde, in haar tas stopte en de zaak uitliep. Buiten werd ze in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De vrouw ontkende de diefstal en is later na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(09-033521 / 033708)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Roodlichtcontroles Arnhem

Publicatiedatum: 13-3-2009 10:32:03

ARNHEM - Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Gelderland-Midden heeft donderdag 12 maart op twee plaatsen in Arnhem roodlichtcontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 15 bestuurders onderschept die door rood hadden gereden. Het VHT controleerde tussen half twaalf en half twee op de Johan de Wittlaan ter hoogte van de kruising met de Groen van Prinstererstraat. Van de ruim 200 passanten kregen er 13 een boete nadat ze het rode verkeerslicht genegeerd hadden. Tussen drie uur en half vijf werd gecontroleerd op het Nieuwe Plein nabij de Oude Kraan. Daarbij bleek dat 2 van de 152 passanten het rode licht negeerde.

Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Nog even een stoplichtje pakken kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Doorrijders die het gaspedaal wat dieper intrappen om nét door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook (zwaar)gewonde verkeersdeelnemers. En worden fietsers of voetgangers aangereden, dan is het leed helemaal niet te overzien. (09-033549 / 033700)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Mislukte overval op tankstation; politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 13-3-2009 10:41:09

N.B. Dit is een herhaling van een gisteravond, donderdag 12 maart, laat gepubliceerd bericht:

SCHERPENZEEL - Een tot dusver onbekende man heeft donderdagavond 12 maart geprobeerd een tankstation aan 't Zwarte Zand in Scherpenzeel te overvallen. De man is er echter zonder buit vandoor gegaan. De politie is een onderzoek gestart.

Omstreeks 20.30 uur kwam de overvaller het tankstation binnen. Hij bedreigde de medewerkster met een steekwapen en vroeg om geld. Toen de vrouw wegliep naar achteren, maakte de man zich zonder buit uit de voeten. Hij is te voet gevlucht in de richting van het centrum van Scherpenzeel.

Getuigen
Volgens de medewerkster ging het om een lange man met een licht getint uiterlijk. Hij droeg donkere kleding. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met 0800-7000. Daarnaast komt de politie graag in contact met een klant die even voor half negen (net voor de overvaller naar binnen liep) in het tankstation was. Deze man is rond de 60 jaar en droeg een rode jas met zwarte mouwen. Wellicht heeft deze man de overvaller gezien. (09-033836)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053