Gemeente Echt-Susteren


Onderzoek brengt woonwensen Midden-Limburg in beeld

Â

Medio 2008 hebben de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Roerdalen en Roermond gezamenlijk een onderzoek laten uitvoeren naar de woonwensen van hun inwoners.

Â

Grootschalige deelname onderzoek

In totaal zijn 27.000 huishoudens in de regio benaderd om deel te nemen aan dit onderzoek. Een kwart van deze huishoudens (7.120) heeft de vragenlijst geretourneerd. Omdat het voor veel starters momenteel moeilijk is toe te treden op de woningmarkt, hebben 2.400 thuiswonende kinderen in de leeftijd van 18 jaar tot 28 jaar eveneens een vragenlijst ontvangen. In totaal hebben 410 starters deelgenomen. Deze respons betekent dat er op regio-, gemeente- en kernniveau betrouwbare uitspraken kunnen worden gedaan.

Resultaten onderzoek

De resultaten zijn ondergebracht in vier lokale rapportages en daarnaast is er een regiorapport opgesteld voor Midden-Limburg Oost. De uitkomsten van het woningmarktonderzoek worden momenteel door de gemeenten vertaald naar lokaal beleid. Bij toekomstige woningbouwplannen zal zo veel mogelijk worden afgestemd op gesignaleerde behoeften en ontwikkelingen. Daarnaast vormen de uitkomsten van het onderzoek de basis voor het opstellen van de nieuwe regionale woonvisie voor de periode 2010-2013.Â

Â

De rapportages zijn op de gemeentelijke website: www.echt-susteren.nl, onder beleidsdocumenten, te raadplegen.

Â

Â