Gemeente Echt-Susteren


Samen werken aan Veiligheid- Integrale Handhavingsactie

In de weken 7 en 8 (voor de carnaval) heeft er een integrale handhavingsactie plaatsgevonden binnen de horecabedrijven in onze gemeente. De doelstelling van de actie was het verrichten van een integrale controle waarbij een aantal aspecten gecontroleerd werden.

Bij de controle stonden de volgende items centraal: milieuaspecten, brandveiligheid, aanwezigheid van speelautomaten en aanwezigheid van verschillende vergunningen.

De controle is uitgevoerd door handhavers van de gemeente en de brandweer. In totaal zijn er 78 horecaondernemingen gecontroleerd. In totaal zijn er 167 overtredingen geconstateerd.

De meeste overtredingen zijn geconstateerd op brandveiligheid.

Bij de inrichtingen waar overtredingen zijn geconstateerd op het gebeid van brandveiligheid die direct gevaar voor de bezoekers zouden kunnen opleveren hebben vóór de carnaval hercontroles plaatsgevonden. Op grond van deze hercontroles zijn er geen overtredingen meer geconstateerd op het gebeid van brandveiligheid.

De overige geconstateerde overtredingen worden met een langere hersteltermijn afgehandeld. Dit betekent dat deze overtredingen opgepakt worden door het inplannen van hercontroles na afloop van gestelde termijnen en het aanschrijven van de desbetreffende horecaondernemingen met het verzoek om een nieuwe vergunningaanvraag in te dienen.

Â

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. M. Pijpers, Coördinator Handhaving, afdeling Vergunningen, Handhaving en Heffingen, tel nr. 0475-474-478.