Politie Groningen

Vrijdag 13 maart 2009

Provincie Groningen, 13-03-2009

Haren: kop-staartbotsing op snelweg

Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A28 zijn donderdagochtend twee gewonden gevallen. Een 47-jarige vrouw uit Noordlaren moest door de noodzaak van het verkeer remmen en bracht haar auto tot stilstand. De achter haar rijdende auto, bestuurd door een 37-jarige man uit Assen, wist ook tijdig te stoppen. Dat lukte de daarachter rijdende automobiliste, een 26-jarige vrouw uit Groningen, niet. Zij botste op de auto van de Assenaar, die op zijn beurt tegen het voertuig van de Noordlaarder botste. Door deze botsing raakten beide vrouwen gewond. Zij werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. Rijkswaterstaat kwam met twee voertuigen op de plek van het ongeval om de afzetting en de beveiliging te regelen. Het verkeer heeft enige hinder ondervonden, omdat er slechts één rijstrook vrij was.

Groningen: aanrijding leidt tot aanhouding

De politie heeft donderdagochtend op de Kraneweg een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer had op de kruising Noorderhaven met de Plantsoenbrug een lichte aanrijding veroorzaakt met een 38-jarige automobilist uit Noordhorn. Hierop reed hij weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De Noordhorner reed achter de Stadjer aan en wist hem op de Kraneweg aan te spreken. Hierop kwam de politie tussen beide partijen. Tijdens het gesprek met de 31-jarige rook de agent alcohol. De man werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat hij
1,65 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Stadjer.

Groningen: jongen aangehouden na geweldsincident

De politie heeft donderdagavond op de Concourslaan een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij samen met twee andere jongens een 14-jarige jongen uit Groningen heeft mishandeld. Het slachtoffer was in gezelschap van enkele vrienden. De knaap werd meerdere keren geslagen en geschopt. Ook moest de 14-jarige geld afgeven, maar had geen geld bij zich. Na het geweld ging het drietal er vandoor. Gewaarschuwde politieagenten zagen de drie knapen op de Verzetstrijderslaan lopen. Bij het zien van de agenten ging het trio er hardlopend vandoor. De politie wist alleen de 15-jarieg aan te houden. De jonge verdachte had zich vastgelopen in prikkeldraad op de Concourslaan. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in naar het geweldsincident.

Groningen: politie pakt inbrekers op heterdaad

De politie heeft donderdagavond in een woning aan de Padangstraat een 33-jarige man uit Groningen een 25-jarige man uit Farmsum aangehouden voor inbraak. De politie werd door omwonende gebeld vanwege glasgerinkel. Daarnaast waren twee personen een woning
binnengeklommen. De politie trof één van de mannen in de woning aan. De tweede verdachte werd in de tuin bij de woning aangetroffen en ingerekend. Het duo is ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjers aangehouden voor bedreiging

De politie heeft donderdagnacht in de Poelestraat twee Groningers (28 en 23 jaar) aangehouden voor bedreiging. Het duo was geweigerd bij een discotheek en reageerde zich verbaal af richting twee plaatsgenoten van 27 en 28 jaar. Daarbij werden ernstige bedreigingen geuit. Volgens het laatste tweetal zouden de verdachten ook met een fiets in hun richting hebben gegooid. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Groningen: onderzoek naar steekincident

Bij een steekincident op de Grote Markt is donderdagnacht een 18-jarige inwoner van Hoogezand gewond geraakt. De jongeman was met een paar vrienden in een horecagelegenheid geweest en kreeg ruzie met een onbekende persoon. Op straat ontaarde het incident in een vechtpartij. Een man met lang haar en een petje pakte een scherp voorwerp en stak de Hoogezandster. De onbekende ging er na het incident vandoor richting het Martinikerkhof. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en kon hierna naar huis. De politie doet onderzoek naar het incident. Daarbij worden onder ander camerabeelden geanalyseerd.

Groningen: vechtersbazen met cocaïne

De politie heeft donderdagnacht twee inwoners van Groningen aangehouden vanwege een vechtpartij op de Grote Markt. Een 22-jarige inwoner van de gemeente Marum werd door onbekende reden geslagen door een 19-jarige Stadjer. Ook een 22-jarige plaatsgenoot van de verdachte bleek daarbij betrokken. Toen de 19-jarige werd aangehouden gaf hij snel nog een wikkel over aan zijn 22-jarige kameraad. Dit bleek achteraf vermoedelijk cocaïne. Het tweetal is ingesloten voor verhoor.

Groningen: Stadjers botsen

Een bromfietser (37) en een fietser (20), beiden uit Groningen, zijn donderdagmiddag gewond geraakt op de Korreweg. Het tweetal kwam met elkaar in botsing bij een inhaalactie. De snorfietser moest naar het ziekenhuis om de wonden aan zijn gezicht te laten behandelen. De 20-jarige Stadjer kwam er met enkele schaaf- en blauwe plekken vanaf. De politie heeft een rapport opgemaakt en hoort getuigen omdat de beide mannen het niet eens zijn over de schuldvraag.

Groningen: bromfietser onder invloed

De politie heeft donderdagnacht een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer reed op een bromfiets over de Amkemaheerd toen hij werd gecontroleerd bij een verkeerscontrole. Uit een blaastest werd direct duidelijk dat de man onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau bleek dat de bromfietser 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de Groninger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haren: beginnend bestuurder in sloot na uitwijkmanoeuvre

Bij een uitwijkmanoeuvre is donderdagnacht in Haren een 24-jarige automobilist uit die plaats in de sloot beland. De politie werd geïnformeerd dat er een auto in een sloot aan de Dr. Ebelsweg zou liggen en kwam polshoogte nemen. De bestuurder zou volgens de melder de benen hebben genomen. In de omgeving van het voertuig werd de 24-jarige bestuurder aangetroffen. De man vertelde dat hij uit moest wijken voor een ree en hierdoor de macht over het stuur kwijt was geraakt. De Harener raakte een boom en zijn wagen sloeg vervolgens over de kop en kwam in de sloot tot stilstand. Uit onderzoek van ambulancepersoneel bleek dat de bestuurder niks mankeerde. Hij bleek wel alcohol te hebben gedronken. In zijn bloed zat 0,3 promille alcohol. Omdat de Harener beginnend bestuurder is, was 0,2 promille alcohol toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: zusjes gewond bij ongeval

Bij een aanrijding op de kruising Burg. Snaterlaan met de Spoetnikstraat in Oude Pekela, zijn donderdagmiddag twee zusjes uit die plaats gewond geraakt. De meisjes (12 en 16 jaar) reden op hun fiets en gaven geen voorrang aan een 45-jairge automobilist uit Oude Pekela. Die kon het duo niet meer ontwijken. De fietssters zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.