Politie Haaglanden

Persberichten 12 maart

Haaglanden, 12-03-2009

Busje over de kop

Den haag - Bij een aanrijding op de Dedemsvaartweg met de Hengelolaan raakten donderdag morgen om 05.30 uur vier mensen gewond. Op de kruising reden twee busjes tegen elkaar. Door de aanrijding sloeg één van de busjes over de kop. Vier inzittenden raakten gewond en werden naar een ziekenhuis gebracht. Drie van hen konden al vrij snel het ziekenhuis verlaten, één van de gewonden ligt nog in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De kruising zal daardoor nog zeker enkele uren zijn afgesloten.

Beschonken bestuurder speelt verstoppertje

Den Haag De politie zag in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 maart rond 02.00 uur hoe een 62-jarige Haagse automobilist op de Granaathorst snel weg reed toen hij de agenten zag. De verdachte parkeerde zijn auto en was daarna nergens meer te bekennen. Tenminste zo leek het, maar de agenten zagen dat hij zich in de auto had verstopt. De man vertelde dat hij iets zocht. De agenten lieten de man een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. De 62-jarige blies 580 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een proces-verbaal op zak mocht hij het politiebureau weer verlaten. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Zonder rijbewijs achter het stuur

Den Haag Een politieagent betrapte woensdag 11 maart een 45-jarige Hagenaar achter het stuur, terwijl hij het afgelopen weekend het rijbewijs van de man had ingevorderd. De 44-jarige man uit Den Haag moest zijn rijbewijs inleveren vanwege een aantal verkeersovertredingen. Woensdag 11 maart zag de agent de Hagenaar om 14.55 uur rijden in de Schalk Burgerstraat. Hij herkende de man en wist dat hij niet achter het stuur mocht zitten, omdat zijn rijbewijs was ingevorderd. De agent hield de Hagenaar wederom aan, dit keer voor het rijden zonder rijbewijs en nam hem mee naar het politiebureau.

Geen geldig rijbewijs, wel speed

Den Haag Tijdens een alcoholcontrole op donderdag 12 maart om 1.30 uur aan het Spui blies een 30-jarige man uit Sommelsdijk een P van prima. Bij verdere controle bleek de man echter achter het stuur te zitten met een volledig ongeldig verklaard rijbewijs. Tijdens de fouillering van de man kwam een plastic zakje met vloeibare speed tevoorschijn. De man verklaarde die avond ook speed te hebben gebruikt. Agenten namen de man mee naar het politiebureau voor verder verhoor.

Snelheidscontrole

Den Haag Bij twee snelheidscontroles woensdag 11 maart tussen 18.00 uur en 23.00 uur controleerde de politie op de Laan van Hoornwijck 2041 automobilisten. Vijfenzeventig van hen reden te hard, één van hen reed 127 km/uur daar waar 50 km/u is toegestaan. Deze automobilist kon zijn rijbewijs direct inleveren en kreeg een proces-verbaal.

16-jarige rijdt over been 13-jarige

Den Haag - Een 16-jarige jongen uit Den Haag reed woensdag 11 maart om 13.19 uur met een auto over het been van een 13-jarige plaatsgenoot. Op het moment dat de 13-jarige op de voetgangers oversteekplaats in de Kempstraat overstak, kwam de jongen de hoek om rijden. Hij reed over het been van zijn plaatsgenoot en reed vervolgens door. Een politieagent zag, terwijl hij vrij was, het voorval gebeuren en achtervolgde de verdachte. In een woning aan de Dierenselaan werd de verdachte aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en het rijden zonder rijbewijs. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Het is nog onbekend wat voor letsel de 13-jarige heeft opgelopen. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Stoned op scooter

Den Haag - Politieagenten controleerden woensdagavond 11 maart om 21.40 uur 16-jarige jongen uit Maasdijk, omdat hij met zijn scooter op een fietspad reed. De jongen bleek stoned te zijn en zijn scooter overschreed de maximum constructie snelheid. Hij kreeg een proces-verbaal.

Stroomstoring zorgt voor onrust

Den Haag/Loosduinen - In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 maart om 02.55 uur werden politieagenten door de meldkamer naar het A. Kortekaasplantsoen gestuurd, omdat daar twee mannen in bivakmutsen gesignaleerd waren. Er werden geen sporen van braak of andere overtredingen aangetroffen. De onrust bleek ontstaan te zijn, omdat in de omgeving een stroomstoring plaats had gevonden.

Fietser geschept door personenauto

Leidschendam-Voorburg - Een 14-jarig meisje uit Zoetermeer werd woensdagochtend 11 maart rond 09.05 uur door een 25-jarige automobilist uit Katwijk aan den Rijn van haar fiets gereden. Het ongeval gebeurde op de Westvlietweg. Een ambulance vervoerde de Zoetermeerse naar het Westeinde ziekenhuis in Den Haag. Zij bleek een hersenschudding opgelopen te hebben.

Gewond bij aanrijding

Wassenaar - Bij een aanrijding op 11 maart om 14.40 uur op de Rijksstraatweg raakte een 21-jarige vrouw uit Noordwijk aan Zee gewond. Het slachtoffer kwam uit de richting van Leidschendam en botste bij de Landscheidingsweg met haar auto op een 56-jarige automobilist uit Katwijk aan de Rijn. Door de aanrijding kantelde de auto van het slachtoffer waardoor zij bekneld raakte. De vrouw is met onbekende verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Snelheidscontrole

Voorburg - Bij een snelheidscontrole op 11 maart tussen 13.45 uur en 14.45 uur op de Prins Bernhardlaan reden drie automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. De toegestane snelheid bedraagt daar 50 km/u. De snelheidsovertreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Op een gestolen fiets

Delft - Een 15-jarige Haagse werd woensdag 11 maart aangehouden toen agenten hem op een gestolen fiets zagen rijden. De agenten zagen het meisje omstreeks 20.15 uur rijden op de Kleveringweg. Omdat zij geen licht op haar fiets had, besloten ze haar te controleren. Tijdens de controle zagen de agenten dat er geen slot op de fiets zat. Toen zij het framenummer controleerden, bleek de fiets gestolen te zijn. Het meisje werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar kreeg zij een proces-verbaal.

Getuigen verkeersruzie gezocht

Zoetermeer - De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een verkeersruzie op de kruising van de Eerste Stationsstraat met de Dr. J.W. Paltelaan, ter hoogte van station Oost. Een 24-jarige Zoetermeerse raakte woensdag 11 maart omstreeks 13.15 uur slaags met een 39-jarige plaatsgenoot. Beiden hebben inmiddels op het politiebureau een verklaring afgelegd. Omdat zij echter een andere lezing van het voorval hebben, komt de recherche graag in contact met mensen die iets gezien hebben van deze ruzie.Heeft u maandag 10 maart iets gezien op de Zuidweg, ter hoogte van het station? Neemt u dan contact op met Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844.