Politie Haaglanden

Persberichten 13 maart

Haaglanden, 13-03-2009

Dronken jongens plegen vernielingen
Den Haag Twee 18-jarige jongens uit Delfgauw en Halsteren zijn vrijdagochtend 13 maart op de Westvlietweg aangehouden. Op camerabeelden was namelijk te zien hoe de jongens vernielingen pleegden in de omgeving van de Westvlietweg en de Hoornbrug. Het signalement van de jongens werd doorgegeven aan surveillerende agenten die het tweetal bij een Chinees restaurant aanspraken. Een medewerker van cameratoezicht gaf door dat dit de jongens waren die de vernielingen hadden gepleegd. De twee, die behoorlijk onder invloed waren, werden aangehouden.

Bolletjesslikkers in woning
Den Haag Politieagenten troffen donderdag 12 maart in een woning aan de Trooststraat twee bolletjesslikkers aan. De politie ging het huis binnen na een tip van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en trof drie mannen aan, de 33-jarige hoofbewoner en twee mannen van 43 en 46 jaar die s ochtends vanuit Suriname op Schiphol waren gearriveerd. Een van hen had inmiddels 39 bolletjes uitgepoept, de ander had vermoedelijk nog alle bolletjes in zijn lichaam. Beide mannen zijn na hun aanhouding naar Schiphol gebracht, waar zij zullen blijven tot alle bolletjes hun lichaam hebben verlaten. Kort voor de politie de woning betrad, werden ook drie mannen aangehouden die uit de woning kwamen terwijl de bolletjesslikkers binnen bezig waren. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de drugssmokkel. In de woning trof de politie tevens een hennepkwekerij met vijftig planten aan. Deze is vernietigd.

Onder invloed
Den Haag Een dronken 58-jarige automobilist uit Den Haag liep vrijdagochtend 13 maart tegen de lamp bij een alcoholcontrole op de Madesteinweg. De politie controleerde om 00.45 uur verschillende automobilisten en de 58-jarige Hagenaar bleek onder invloed van drank achter het stuur te zitten. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies bij 460 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Lichtmast geramd onder invloed van alcohol
Den Haag Aan de Goetlijfstraat reed donderdag 12 maart een auto tegen een lichtmast aan. Politieagenten ter plaatse namen een blaastest af bij de 26-jarige bestuurder. Deze blies 455 ugl, ruim twee keer zoveel als de limiet voor alcohol in het verkeer. Het voertuig van de man was door het ongeval zo ernstig beschadigd dat de agenten zijn kentekenbewijs hebben ingevorderd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Hond gaat er vandoor
Den Haag Een Haagse hondenbezitster was donderdag 12 maart niet blij met haar honden uitlaatservice. De hond werd door de hondenuitlaatservice los gelaten, maar het dier koos het hazenpad. Surveillerende agenten zagen de kleine Mopshond omstreeks 12.00 uur in de Tobias Asserlaan over de rijbaan rennen. Na een korte achtervolging kregen ze het dier te pakken in de Jacob Catslaan. Ze namen de hond mee naar het bureau en probeerden de eigenaresse te bereiken. Zij was niet bereikbaar, dus de agenten besloten de hond mee te laten nemen door de dierenambulance. Om 16.15 uur belde de eigenaresse de politie terug. Ze heeft de hond weer opgehaald bij de dierenambulance.

Dronken en zonder geldig rijbewijs achter stuur Den Haag Agenten zagen donderdag 12 maart om 14.15 uur dat een bestuurder van een auto zich niet hield aan de verplichte rijrichting op de Hoefkade. Tijdens een controle bleek dat de 27-jarige Rotterdammer geen Nederlands rijbewijs had en dat zijn Congolese rijbewijs in 2008 was ingenomen omdat hij met een slok te veel op achter het stuur had gezeten. En ook dit keer roken de agenten een alcohollucht. Dan man legde aan het politiebureau een blaastest af en blies 190 ugl. Omdat de man beginnend bestuurder is, kreeg hij een bekeuring voor het rijden onder invloed. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Voordelig winkelen met de zelfscanner
Den Haag Een 26-jarige Hagenaar dacht donderdag 12 maart voordelig uit te zijn door zijn boodschappen zelf te scannen in een supermarkt in de Theo Mann-Bouwmeesterlaan. Het winkelpersoneel had hem in de gaten en alarmeerde de politie. De man kreeg een proces-verbaal.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag De politie hield donderdag 12 maart tussen 17.30 en 23.00 uur op de Professor B.M. Teldersweg een snelheidscontrole. Van de 2726 bestuurders hielden er 324 zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/u.

Vrouwen op strooptocht
Leidschendam Drie Haagse vrouwen van 19 en 22 jaar werden donderdag 12 maart aangehouden voor winkeldiefstal bij een winkelketen aan de Berkenhove. De vrouwen bekenden ter plaatse schuld en verklaarden dat zij bij een andere winkel ook goederen hadden weggenomen. Zij kregen op het politiebureau een proces-verbaal.

Getuigen aanrijding gezocht
Voorburg Bureau Verkeer van Politie Haaglanden zoekt getuigen van een aanrijding met letsel, donderdag 12 maart op de kruising van de Prins Bernhardlaan met de Veenkade. Een 56-jarige Zoetermeerder reed met zijn auto over de Prins Bernhardlaan toen een 51-jarige Voorburgse op haar fiets vanuit de Veenkade de kruising op reed. De automobilist kon de vrouw niet meer ontwijken, waarop de twee in botsing kwamen. De vrouw liep door de val een fikse hoofdwond op, maar mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Vermoedelijk is de vrouw door het rode licht gereden.
De verkeerspolitie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Winkeldievegge betrapt
Wassenaar- Personeel van een supermarkt aan het Stadhoudersplein betrapte donderdag 12 maart omstreeks 20.00 uur een 35-jarige Poolse op winkeldiefstal. Het personeel hield de vrouw aan en belde de politie. Die namen de vrouw mee naar het bureau waar zij een dagvaarding kreeg uigereikt omdat zij het voorgestelde transcatiebedrag naar eigen zeggen niet kon betalen.

Vrouw breekt rib bij aanrijding
Wassenaar Een 87-jarige Wassenaarse brak donderdag 12 maart een rib toen zij met haar auto op de kruising van de Prinsenweg met de Burchtlaan werd aangereden door een 61-jarige Nootdorper. De vrouw naderde de Nootdorper op de kruising van rechts. Omdat de man dacht dat de vrouw zou stoppen en zij hetzelfde van hem verwachtte, kwamen de twee met elkaar in botsing. De Wassenaarse werd met in ieder geval een gebroken rib naar het ziekenhuis vervoerd. De autos van beide bestuurders zijn weggesleept.

Auto raakt boom
Rijswijk Een 27-jarige bestuurder uit Rijswijk raakte donderdagmiddag even voor 13.00 uur gewond toen hij ter hoogte van de Burgemeester Elsenlaan met zijn auto een boom raakte. Hij belandde hierdoor met zijn auto op de andere weghelft. Getuigen van het ongeluk zijn het slachtoffer gelijk te hulp geschoten. Hij is met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Beginnend bestuurder te water
Den Hoorn Een 20-jarige Westlander merkte donderdagavond 12 maart rond twaalf uur een bocht op de Veenakkersweg te laat op, en belandde met zijn auto in de sloot. De jongeman bleef ongedeerd. Wel kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod voor twee uur, omdat hij bij controle 215 ugl blies. Voor beginnend bestuurders is de wettelijke limiet voor alcohol in het verkeer 88 ugl. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder bovendien ook verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Inbrekers op heterdaad betrapt
Naaldwijk Al surveillerend op de Dreeslaan zag een politiebiker in de nacht van donderdag 12 maart op vrijdag 13 maart rond half vier, ter hoogte van het Burgemeester Elsenpark een man lopen. De man was volledig gekleed in het zwart en trok zodoende de aandacht. Toen de politieagent omkeerde om de man te controleren, was hij opeens verdwenen. Kort daarna zag de agent echter nóg een man lopen, eveneens in het zwart gekleed. Bij controle bleek dat deze man een rugzak droeg, die gevuld was met inbrekersgereedschap. Hierop hield de agent de 24-jarige man uit Litouwen aan.
Nadat andere politieagenten de arrestant hadden overgebracht naar het politiebureau, ging de biker alsnog op zoek naar de eerste man, die eerder zo plotseling verdwenen was. Ongeveer een kwartier later hoorde hij uit een schuur van een woning aan het Burgemeester Elsenpark gerommel komen. Ook stond de deur van schuur open. Toen de inbreker merkte dat hij betrapt was, nam hij echter de benen. Terwijl gealarmeerde politieagenten de voor- en achterzijde van de woning in de gaten hielden, vluchtte de verdachte over het dak van aangrenzende woningen. De politieagenten volgden de man het dak op, en hielden hem aan. Deze 23-jarige verdachte uit Litouwen bleek inderdaad dezelfde man als die eerder de aandacht van de politiebiker had getrokken, maar plotseling verdwenen was.

Winkeldieven op strooptocht
Delft Dankzij beveiligingspersoneel werden donderdagmiddag 12 maart twee Haagse winkeldieven van 22 en 26 jaar aangehouden. Eén van de mannen had een rugzak bij zich waarin onder andere zes pakjes batterijen en twee doosjes parfum uit tevoorschijn kwamen .De goederen bleken uit meerdere winkels afkomstig te zijn. De mannen werden op het politiebureau in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak en zal tegen de twee proces-verbaal opmaken.

Man rijdt lantaarnpaal omver
Zoetermeer Een 22-jarige Zoetermeerder werd donderdag 12 maart aangehouden nadat hij op de Marconistraat een lantaarnpaal omver had gereden. Een oplettende getuige had de auto van de man omstreeks 22.30 uur achteruit zien rijden en gezien dat de lantaarnpaal omver lag. Hoewel de getuige de aanrijding niet had zien gebeuren, noteerde hij toch het kenteken van de auto. Agenten gingen naar de woning van de tenaamgestelde van de auto, de 22-jarige Zoetermeerder. De jonge man verklaarde dat hij op de Marconistraat inderdaad tegen een lantaarnpaal was gereden. Hij was naar eigen zeggen plotseling de macht over het stuur kwijtgeraakt en was met de lantaarnpaal in botsing gekomen. De agenten hielden hem aan omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt.