Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


13-03-2009
Uitstappen WGA voor 1 april 2009

Het risico bestaat dat één van uw medewerkers langdurig arbeidsongeschikt wordt en in aanmerking komt voor een WGA-uitkering. U kunt het financiële risico daarvan onderbrengen bij UWV of `uitstappen' en eigenrisicodrager worden.

Als eigenrisicodrager kunt u kiezen het risico zelf te dragen of onder te brengen bij een verzekeraar. Als eigenrisicodrager komen de WGA-uitkeringen die aan (ex-)medewerkers worden toegekend gedurende tien jaar voor uw rekening. Tevens bent u, na de eerste twee ziektejaren, nog tien jaar verantwoordelijk voor de reïntegratie van uw medewerkers, ook als zij niet meer in dienst zijn. Als eigenrisicodrager hoeft u geen gedifferentieerde WGA-premie meer te betalen. Deze premie wordt per individueel bedrijf jaarlijks vastgesteld door het UWV.

De eerstvolgende uitstapmogelijkheid is 1 juli 2009. De aanvraag daartoe moet uiterlijk drie maanden tevoren, dus voor 1 april 2009, bij de Belastingdienst worden ingediend.
Frugi Venta heeft afspraken gemaakt met Zilveren Kruis Achmea over de WGA- Uitstapverzekering. Leden kunnen profiteren van een collectiviteitkorting. De premie van de WGA uitstapverzekering bedraagt (gedurende drie jaar) 0,24% van de premieplichtige loonsom. In combinatie met een verzuimverzekering van Zilveren Kruis Achmea bedraagt de premie 0,19%.

Meer informatie over de verzekering en de wijze van aanmelding kunt u hier downloaden.
Is uw aanvraag vóór 21 maart 2009 binnen bij Zilveren Kruis Achmea, dan verzorgen zij de opzegging bij de Belastingdienst.

Meer informatie: Inge Ribbens ribbens@frugiventa.nl