Politie Zuid-Holland-Zuid

12/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-03-2009 o Persberichten district I

JONGETJE GEWOND NA VAL VAN HEK
DORDRECHT Een 3-jarig jongetje uit Dordrecht is op woensdagochtend 11 maart 2009 gewond geraakt. Hij was op een hek van een bouwplaats aan de Sumatrastraat geklommen. Het hek bleek los te staan en viel om. Het jongetje kwam onder het hek terecht en raakte met zijn hoofd de stoeprand. Hij is voor controle met vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis vervoerd.

VERDACHTE VLUCHT EN BOTST TEGEN PAAL
DORDRECHT - Een 21-jarige man uit Dordrecht is op woensdagmiddag 11 maart aangehouden omdat hij diverse verkeersovertredingen op zijn naam had staan. Toen agenten de man in de wijk Dubbeldam zagen rijden en hem een stopteken gaven, ging hij er in zijn auto vandoor over het fietspad langs de N3. Hij vervolgde zijn weg over de Laan der Verenigde Naties en kwam tot stilstand tegen een paal. De man is daarna aangehouden en ingesloten. De verdachte is in de loop van de avond in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT/DORDRECHT Tijdens verkeerscontroles hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 27 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 8 bestuurder wegens overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur, voor 15 bestuurders die geen gordel droegen, 1 keer voor het niet hands-free bellen en 2 keer voor het rijden zonder rijbewijs. Een 54-jarige bromfietser uit Dordrecht werd betrapt op het rijden onder invloed en werd aangehouden. Hij blies in het bureau ongeveer 1,8 promille (810 ug/l). Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 9 uren en werd na verhoor heengezonden. De controles werden op woensdag 11 maart 2009 gehouden op de Lidtsedijk en de Swanendrift te Zwijndrecht en de Weeskinderdijk Beneden en de Pieter Zeemanweg te Dordrecht.

SCHENNESPLEGER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 52-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens openbare schennis. Dit gebeurde op woensdagmiddag 11 maart 2009 omstreeks 15.00 uur op de Baanhoekweg. Politieagenten werden aangesproken door een vrouw die zag dat een man in de bosjes in de omgeving van de Sterrenwacht stond te masturberen. Politieagenten hielden de man daarop aan en brachten hem naar het politiebureau. Hij bekende het feit en werd na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Een 36-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag 11 maart 2009 omstreeks 15.40 uur in een winkel aan het Statenplein. De vrouw stal voor 71 euro aan o.a. bekers en lunchboxen. Ze werd betrapt door beveiligingspersoneel en overgedragen aan de politie. De vrouw is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

DORDRECHT Twee vrouwen van 24 en 48 jaar uit Zwijndrecht zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag 11 maart 2009 omstreeks 17.00 uur in een winkel op de Voorstraat. De vrouwen stalen kleding terwaarde van 285 euro. Ze werden betrapt door een beveiligingsmedewerker en overgedragen aan de politie. De vrouwen zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING LETSEL
DORDRECHT Op woensdagavond 11 maart 2009 omstreeks 18.00 uur vond op de Brouwersdijk een aanrijding plaats tussen een personenauto en een snorfietser. De bestuurder van de personenauto, een 36-jarige man uit Dordrecht, wilde parkeren in een parkeervak. Hij stuurde naar rechts en zag daarbij een 39-jarige snorfietser uit Zwijndrecht over het hoofd. Een aanrijding volgde. De snorfietser kwam op het wegdek terecht en liep een gebroken sleutelbeen op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

HUISELIJK GEWELD
HENDRIK IDO AMBACHT Een 48-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op woensdagavond 11 maart 2009 omstreeks 21.00 uur in een woning aan de Moerasvaren. De verdachte duwde en trapte zijn 41-jarige ex-vriendin tijdens een onenigheid die ontstond nadat er door de man spullen werden opgehaald. De verdachte kort daarna aangehouden en ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Dordrecht is bekeurd omdat hij in een personenauto reed zonder dat hij in het bezitwas van een rijbewijs. Dit gebeurde op dinsdagochtend 12 maart 2009 omstreeks 01.35 uur in de Colijnstraat. De man viel op omdat er een koplamp defect was. Bovendien bleek na controle dat de auto niet APK gekeurd was.