Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 13-03-2009

Politie verricht één aanhouding in het centrumgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken over een gezellige sfeer in het uitgaansgebied. Gisteravond werd het gebied druk bezocht door het uitgaanspubliek. Naast het tijdig ingrijpen bij dreigende opstootjes verrichte de politie één arrestatie. Een
19-jarige Tilburger vond het nodig de agenten te beledigen. Tien centrumbezoekers kregen een bekeuring voor onder andere wildplassen en fout parkeren.

Politieteam Wilhelminapark kleurt het teamgebied blauw

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben
gistermiddag en avond, ondersteund door de belastingdienst, de douane en de vreemdelingendienst op verschillende locaties in het teamgebied een handhavingdag gehouden. Het doel van de controles is het
bevorderen van de veiligheid in het teamgebied.

Op de Besterdring, de Ceramstraat en de Rijnstraat controleerden agenten in totaal 465 voertuigen. De politie schreef in totaal 55 bekeuringen uit voor uiteenlopende zaken, zoals het niet dragen van de autogordel en het overtreden van diverse verkeersregels. De politie inde voor een totaalbedrag van 1900 euro aan openstaande boetes.

Op de Besterdring spraken agenten een 19-jarige Belg aan op zijn wildplasgedrag. De man vertelde dat hij de bestuurder van een auto was en wachtte op een vriend die kort daarvoor een coffeeshop was
ingelopen. In het kader van de Opiumwet controleerden de agenten de auto van de man. In de kofferbak troffen ze een niet van echt te onderscheiden imitatiepistool aan. De man is aangehouden. Voorzien van een boete van 150 Euro mocht hij na verhoor vertrekken. Het wapen is in beslag genomen.
Op het NS-plein vond een 41-jarige Tilburger het gisteravond nodig om agenten, tijdens de controle te beledigen. Ook hij mocht mee naar het bureau.
Tijdens het innen van een vonnis in de Munttorenstraat roken de agenten in de woning een henneplucht. Op de eerste verdieping troffen ze een in werking zijnde kwekerij aan, waarin 86 hennepplanten huisveste. De bewoner, een 30-jarige Tilburger mocht mee naar het bureau.

Politie arresteert lastige buspassagier

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 22.30 uur op het Stadhuisplein een 18-jarige inwoner uit Riel aangehouden. De politie stelde een controle in na een ontvangen melding van een lastige klant in de stadsbus. De jongen die niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs kon zich niet identificeren. Wel had hij een portemonnee bij zich die hij naar eigen zeggen gevonden had. Op het bureau bleek dat de eigenaar, een 36-jarige Tilburger, zijn
portemonnee gisteren verloren was. Behalve het geld was alles in de portemonnee aanwezig. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

TILBURG - De politie heeft gisteravond het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige dronken Tilburgse automobilist. Agenten controleerden de man, die op dat moment een auto bestuurde op de Vierwindenlaan. Al snel bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij bijna vier maal de toegestane
hoeveelheid overschreed. Hij had namelijk 800 ug/l aan alcohol in zijn bloed.

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 19.45 uur op de Midden Brabantweg een 35-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten stelden een controle in na een ontvangen melding van een verkeersongeval op de kruising midden Brabantweg met de
Heikantlaan. De Tilburger, die bestuurder was van een auto had bij het nemen van de bocht vanaf de rechter rijstrook voor linksaf de bocht te krap genomen waardoor zijn auto in aanrijding kwam met een andere personenauto. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 500 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Tweetal steelt tractor uit schuur

MOERGESTEL / TILBURG - De politie heeft gistermiddag in het Donkhof twee Tilburgers van 26 en 41 jaar aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht eerder op de dag op de Oirschotseweg in Moergestel een tractor te hebben ontvreemd. Op het bureau zijn beiden in verzekering gesteld.

De politie startte gistermiddag een onderzoek na een ontvangen melding van een diefstal van een tractor. Een 62-jarige getuige zag rond 13.30 uur bij een boerderij aan de Oirschotseweg een auto met aanhangwagen wegrijden. Op de aanhangwagen stond een tractor. Onderzoek wees uit dat de tractor afkomstig was uit een schuur, behorende bij de
boerderij. De getuige meldde dit de politie die korte tijd later de auto met aanhangwagen zag rijden bij het Donkhof. Tijdens het
onderzoek troffen agenten de tractor aan. De bedrading van het contactslot hing los. In een nabij gelegen woning trof de politie de verdachten aan. Het tweetal mocht mee naar het bureau. De tractor is in beslag genomen.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 13.00 uur bij een supermarkt aan het Korvelplein een 33-jarige Bredase vrouw en haar 35-jarige Poolse vriend aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers zagen dat het tweetal zich verdacht gedroeg bij de wijnafdeling. Tijdens de observatie pakte het tweetal enkele flessen wijn uit de schappen en stopte deze in een tas. Bij het verlaten van de winkel werden ze door het personeel aangesproken die ze overdroegen aan de gewaarschuwde agenten.

Politie treft een inwerking zijnde kwekerij aan in woning

TILBURG - De politie heeft gisterochtend op de zolderverdieping van een woning aan de Oude Lind, een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij huisveste in totaal 120 planten. De bewoner, een 60-jarige man is aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van de energieleverancier. De plantage is ontmanteld en de planten zijn in beslag genomen. De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval gisteravond op de kruising
Piusstraat met de Doelenstraat raakte een 44-jarige Tilburger, bestuurder van een bromfiets gewond. Hij is met onder andere een sleutelbeenfractuur overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg.

Het slachtoffer reed met zijn bromfiets vanuit de richting
Broekhovenseweg over de Piusstraat richting de kruising met de Doelenstraat. Vanuit dezelfde richting reed een personenauto die bestuurd werd door een 24-jarige man uit Hilvarenbeek. Bij de kruising sloeg de personenauto af en zag daarbij de bromfietser over het hoofd die zijn weg recht door wilde vervolgen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 13-03-2009 11:38 | © Regio Midden en West Brabant |