Persaankondiging: btw-tarief kappersbranche

13/03/2009 11:52

Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO)

Onderzoeksrapport btw-tarief kappersbranche

Op 10 maart is tijdens de vergadering van de Ministers van Financiën van de 27 EU-lidstaten een unaniem akkoord bereikt: kappersdiensten vallen ook na 2010 definitief onder het lage btw-tarief van 6 procent. De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie is hierover zeer verheugd! Het definitief lage btw-tarief komt de continuïteit en de werkgelegenheid in onze branche absoluut ten goede.

Eind 2008 is in opdracht van de ANKO een rapport van onderzoeksbureau EIM verschenen dat de positieve invloed van dit lage btw-tarief op de omzet en de werkgelegenheid in de kapperbranche benadrukt. Het rapport richt zich op de periode 2000 - 2008.

Mede aan de hand van dit rapport heeft de ANKO actie ondernomen richting de politiek in Den Haag en Brussel en richting de afzonderlijke lidstaten van de Europese Unie om behoud van het lage btw-tarief na 2010 definitief veilig te stellen. Dit heeft succes gehad, zo blijkt nu.

Eén van de hoofdpunten uit het rapport is dat de omzet significant toenam. Ook de werkgelegenheid is met 5400 arbeidsplaatsen toegenomen, dit is een groei van ruim 15%. De ANKO gaat ervan uit dat het definitief veilig gestelde lage btw-tarief van 6%, ook in de toekomst positieve effecten zal sorteren in de kappersbranche. Niet alleen een positieve ontwikkeling op omzet en werkgelegenheid, maar ook als middel om zwartwerk tegen te gaan.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.anko.nl/btw