Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van poging straatroof

Geldrop, 13-03-2009 o Woensdagochtend is rond 8.35 uur een 12-jarige jongen uit Mierlo slachtoffer geworden van een poging tot beroving.

Beroving
Op weg van huis (Mierlo) naar school (Geldrop) fietste hij door de bossen over de Aardborstweg. Net voor de Rederijklaan reed een fiets met twee personen de jongen tegemoet. Op een gegeven moment sprong de vrouwelijke passagier van de fiets. Zij duwde de scholier van zijn fiets en vroeg om geld. Toen zij dit niet kreeg, sprong ze zonder buit weer achterop de fiets van haar mededader. Zij fietsten weg over het bospad Aardborstweg richting Mierlo.

Signalementen daders
Het signalement van de daders luidt als volgt: de passagier is een blanke vrouw, ongeveer 16 jaar oud, normaal postuur, tussen de 1.65 en
1.70 m lang, ze droeg lichte kleding en had een lichte doek om haar hoofd gewikkeld. De fietser, geslacht onbekend, heeft een normaal postuur en is iets groter dan de passagier. Deze persoon droeg tevens een doek om het hoofd en lichte kleding. De politie komt graag in contact met getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.