Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT
Utrecht, 13 maart 2009

Michaela wint de duurzame jongerenverkiezing
Nieuwe jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling na spannende finale

De 23-jarige Michaela Hogenboom is de nieuwe jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Zij werd gisterenavond gekozen door ruim 80 jongeren op de Avond van de Toekomst. Michaela vertegenwoordigt de komende twee jaar de duurzame stem van Nederlandse jongeren bij de Verenigde Naties en de aankomende klimaattop in Kopenhagen. De verkiezing werd georganiseerd door de Nationale Jeugdraad.

Michaela, vierdejaars studente Human Resource and Quality Management aan de Arnhem Business School, heeft na haar triomf gisterenavond bijna niet kunnen slapen. "Het was spannend of dat ik zou winnen of niet. De andere kandidaat was ook super goed. Gelukkig ben ik het geworden, helemaal gaaf!"

Verenigde Naties
De komende twee jaar zal de nieuwe jongerenvertegenwoordiger de stem van Nederlandse jongeren vertegenwoordigen op een groot aantal internationale vergaderingen over duurzame ontwikkeling zoals de Commission on Sustainable Development van de Verenigde Naties. Maar Michaela staat er niet alleen voor. Samen met de huidige jongerenvertegenwoordiger Don Gerritsen gaat zij ministers toespreken, onderhandelen over verdragen maar ook heel veel praten met andere jongeren.

"Ik zie kans om een breder jongerenpubliek aan te spreken; jongeren van verschillende studierichtingen en -niveau's. Samen met hen wil ik brainstormen over duurzaamheid en concrete plannen maken. Duurzame ontwikkeling is best wel cool. Het gaat om onze toekomst, daar kunnen we maar beter iets moois van maken."

Nationale Jeugdraad
De Jeugdraad geeft jongeren de kans te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hun in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert de Jeugdraad overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

Voor meer informatie kunt u bellen naar: Nationale Jeugdraad, afdeling communicatie, tel. 030-2303575, e-mail: communicatie@jeugdraad.nl