Senternovem

12-03-2009 | KISSZ

Eén van de netwerken binnen het Zuid-Hollandse LvDO programma is het netwerk KISSZ.

kissz 150x84 KISSZ staat voor Kennis In Synergie in een Sustainable Zuid Holland. Het KISSZ-netwerk verbindt kennis en beleid om duurzaamheidsthema's tot een oplossing te brengen. KISSZ creëert coalities van nieuwe spelers, onder meer het bedrijfsleven, de provincie, universiteiten en de grote steden om concreet vorm te geven aan een duurzaam Zuid Holland. Zo worden maatschappelijke vraagstukken aan innovatieve en wetenschappelijke kennis gekoppeld.

De activiteiten van het netwerk leiden tot nieuwe perspectieven op duurzaamheidsvraagstukken van klimaat en ruimte, energie en van grootstedelijke problematiek Vraagstukken die steeds urgenter worden in Zuid-Holland, op grond van de ligging in een delta, de bevolkingsdichtheid en de economische activiteiten. Het verbinden van kennis en kunde, van denken en doen brengt een duurzaam Zuid-Holland sneller dichterbij.

De eerste vormen van co-creatie zijn inmiddels tot stand gebracht: beleidsmakers en kennisleveranciers werken samen bij de ontwikkeling van onder andere de Zuidplaspolder en de Stadshavens Rotterdam en bij innovaties voor duurzame energie.