Senternovem

12-03-2009 | Gemeentelijk afwegingskader op proef

De vele mogelijkheden om gebouwen op een nieuwbouwlocatie warm te houden zijn voor een gemeente of projectontwikkelaar niet altijd inzichtelijk. Verkeert u in de verkennende fase van een bouwproject? Dan helpt het gemeentelijk afwegingskader u een goede afweging te maken tussen verschillende warmteopties.

U loopt het gemeentelijk afwegingskader samen met een SenterNovem adviseur of zelf door. Er wordt gekeken naar de geschiktheid van de locatie, het ambitieniveau van de gemeente en de rol van de gemeente. De adviseur kan u de verschillende technieken toelichten.

Het afwegingskader is een hulpmiddel om een beslissing te nemen over de inzet van warmtetechnieken en is bedoeld om discussie hierover te stimuleren. Het leidt niet tot één mogelijke oplossing. Het afwegingskader werkt wél als een filter met als resultaat een beperkt aantal mogelijkheden voor het inzetten van warmtetechnieken in uw project. Vervolgens kunt u dan voor deze opties een doorrekening laten maken van de energieprestaties.

Wilt u samen met een SenterNovem adviseur het afwegingskader doorlopen? Neemt u dan contact op met new@senternovem.nl. In de toekomst komt het afwegingskader ook digitaal beschikbaar op de website.