Brussels Airlines

Brussels Airlines werkt samen met time:matters : meer vluchten voor de "sameday"-service

woensdag 11 maart 2009

Brussels Airlines heeft met time:matters, het gespecialiseerde logistieke koerierbedrijf actief in "sameday"-service en noodlogistiek, een nieuwe partner. time:matters breidt door de samenwerking het aantal vluchten binnen zijn "sameday"-netwerk uit en kan zendingen voortaan nog sneller ter bestemming brengen.

Dankzij het nieuwe partnership kan time:matters voor dringende zendingen die dezelfde dag nog afgeleverd moeten worden in Europa voortaan een beroep doen op het vluchtaanbod dat Brussels Airlines vanuit Brussels Airport verzorgt. Per week kan time:matters, een dochterbedrijf van Lufthansa Cargo, nu gebruik maken van 852 bijkomende, rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar "sameday"-agentschappen verspreid over 44 Europese luchthavens.

Dat grotere aantal vluchten stelt time:matters in staat om een nog betere service op het vlak van de zogenaamde "sameday"-zendingen aan te bieden. Het logistieke bedrijf heeft nu immers meer mogelijkheden om de snelste verbinding te kiezen en daardoor wordt de transporttijd van heel wat zendingen flink ingekort. Zowel de Belgische als Europese klanten doen hun voordeel met de uitbreiding van het "sameday"-netwerk van time:matters.

Door de Brusselse luchthaven en het Brussels Airlines netwerk als een bijkomende draaischijf te gebruiken voor het versturen van Europese "sameday"-zendingen, worden de transporttijden van en naar België en naar bestemmingen buiten de Belgische grenzen aanzienlijk korter. Zo kan een "sameday"-zending van Warschau naar Maastricht nu over Brussel vliegen, in plaats van over Frankfurt en Amsterdam zoals dat tot nu toe het geval was. Daardoor daalt de transporttijd met ruim twee uur tot vier uur.

De samenwerking levert uiteraard ook grote voordelen op bij de directe verbindingen die Brussels Airlines vanuit haar thuisbasis Brussels Airport aandoet. Daarbij vallen zo goed als alle transitvluchten via Frankfurt of München weg. Een directe vlucht van Brussel naar Göteborg bijvoorbeeld betekent voor de klant een tijdsbesparing van twee en een half uur, omdat de transporttijd nu net geen twee uur meer bedraagt. Door de integratie van de verbindingen van Brussels Airlines in het Europese netwerk van time:matters zijn vanaf nu in bepaalde gevallen ook aanzienlijk latere afsluittijden mogelijk. Bij een transport van Rome naar Brussel kan een klant zijn zending nu nog om 16u55 aanbieden. Vroeger was dat 13u30.

"Het "sameday"-netwerk van time:matters is wat omvang en frequentie betreft uniek in Europa," stelt Peter Allard, Country Manager van time:matters België. Voor de klanten ligt de meerwaarde van de samenwerking met de Belgische luchtvaartmaatschappij vooral in de grotere flexibiliteit: "De samenwerking met Brussels Airlines maakt een aanzienlijk tijdvoordeel mogelijk bij goederen die time:matters nog dezelfde dag moet leveren. Daardoor wordt onze dienstverlening nog flexibeler en toegankelijker." Kris Drossart, Courier Manager van Globe Air Cargo, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het commercialiseren van de cargo van Brussels Airlines, zegt: "We zijn erg blij dat we met time:matters nu een partner met een "sameday"-dienst in ons aanbod hebben. Onze klanten gaan de voordelen zeer appreciëren."

Geert Sciot, Vice President Communication
Email: gsciot (at) brusselsairlines.com

Julien Tilkens, External communication officer
Email: jtilkens (at) brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium