Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht 11.50 uur

Utrecht, 13-03-2009

Lastige jongens in bus

UTRECHT De politie heeft donderdag 12 maart vier jongens aangehouden nadat zij zich in de bus vervelend gedroegen en de buschauffeur hadden beledigd.

De 47-jarige buschauffeur stopte rond 07.15 uur bij de bushalte ter hoogte van de Vasco da Gamalaan om mensen in te laten stappen. Onder de instappende passagiers bevonden zich ook vier jongens. Bij het instappen deden ze hun vinger over het abonnement waardoor voor de chauffeur een deel niet leesbaar was. Toen hij tegen een van de jongens daarover een opmerking maakte, vond deze knaap het nodig om de buschauffeur uit te schelden.

De chauffeur besloot om de route te vervolgen en de jongens gingen achterin de bus zitten. De vier knapen waren zodanig luidruchtig dat andere passagiers daar last van hadden. Toen de chauffeur via de intercom een opmerking maakte over het gedrag van de jongens begonnen zij weer te schreeuwen en te schelden. Eén jongen maakte ook nog een spugende beweging. Dat was voor de 47-jarige chauffeur de druppel. Hij zette de bus stil op de Marco Pololaan en waarschuwde de politie. Die was snel ter plaatse en hield de jongens aan. Het gaat om twee 13-jarige jongens, één 14-jarige en een 12-jarige jongen uit Utrecht. De politie gaat in overleg met de ouders zorgen voor een passende straf.

Aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 maart heeft de politie een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen en verkocht. De koper werd ook aangehouden.

Omstreeks 02.55 uur zagen medewerkers van het cameratoezicht dat een man zich verdacht gedroeg tussen fietsen op het Smakkelaarsveld. Plotseling werd gezien dat de man een fietsslot openbrak en met de fiets wegreed richting Catharijnesingel. Hier zagen medewerkers van cameratoezicht dat de man de fiets verkocht aan en andere man. Door snel ingrijpen van de politie kon de 37-jarige dief uit Utrecht worden aangehouden.

Ook de 22-jarige koper uit Utrecht werd aangehouden. Hij had de fiets voor 5 euro gekocht. Beide heren werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bromfietser onder invloed

UTRECHT Op de Leidseweg werd in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 maart en man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Door getuigen werd rond 01.40 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een bromfietser onderuit was gegaan op de Leidseweg. Ter plaatse troffen agenten een 48-jarige man uit Nieuwegein aan. De man was zonder enige aanleiding spontaan met zijn bromfiets onderuit gegaan. Personeel van een ambulance hebben de man nagekeken.

Op wat schrammen na, mankeerde hij niets. De agenten roken wel een sterke alcohollucht bij de Nieuwegeiner. De man werd meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Uiteindelijk blies hij 735 ug/l op de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur kon de man weer naar huis.

Man aangehouden met drugs

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie op de Stationstraverse een man aangehouden omdat hij agenten beledigde. Op het bureau bleek dat hij ook in het bezit was van verdovende middelen.

Tijdens de surveillance liepen agenten over de Stationstraverse langs en groepje mannen. Eén van de mannen, 19 jaar uit Utrecht, vond het nodig om de agenten zonder enige aanleiding uit te schelden. De agenten liepen terug en hielden de Utrechter aan. Op het bureau kwam, tijdens de fouillering, een hoeveelheid verdovende middelen uit zijn zak. De hoeveelheid drugs gaf aan dat de man mogelijk handelde. Hij werd voor verhoor ingesloten voor verhoor.

Vijf personen aangehouden voor een inbraak

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen vijf personen aangehouden omdat zij verdacht worden van een woninginbraak.

Door getuigen werd omstreeks 10.25 uur gemeld dat een groep van vijf mannen zich verdacht ophield bij een woning aan de Claudiuslaan. Ter plaatse werden de agenten geïnformeerd door de getuigen. Bij de woning stond een raam open. Op aangeven van de getuigen kon de politie even later in een woning aan de Titushof vijf verdachten in de leeftijd van

15 tot 21 jaar aanhouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de inbraak.

50 Bekeuringen en vier aanhoudingen bij politiecontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 12 maart toezicht gehouden op de koopavond in de binnenstad van Utrecht. Ook op Hoog Catharijne was politie aanwezig om overlast tegen te gaan. Agenten spraken daar dertien jongeren aan die een grote groep vormden. Twee van hen wilden op verzoek van de agenten niet weggaan en beledigden hen. Zij werden aangehouden. Bij één van hen, een 19-jarige man uit Zeist, vond de politie zeven wikkels cocaïne. De verdachte is ingesloten.

Ook werd een 32-jarige man uit Polen op heterdaad aangehouden voor winkeldiefstal. Een vriend, een 23-jarige man uit Polen werd eveneens aangehouden omdat er nog een vonnis voor hem openstond.

In totaal schreven agenten 20 bekeuringen uit voor overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening zoals alcohol drinken op straat, groepsvorming, urineren in het openbaar en bedelen. Bovendien werden 30 bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen zoals fietsen in het voetgangersgebied, niet handsfree bellen, negeren van rood licht etc.