Politie Zaanstreek-waterland

Verdachten aangehouden na schietpartij.

Zaandam, 13-03-2009 o De recherche van de politie
Zaanstreek-Waterland onderzoekt sinds zondag 1 maart jl een schietpartij op Poelenburg in Zaandam.

Na een conflict in een horecagelegenheid omstreeks 03.50 uur in het centrum van Zaandam troffen de twee betrokken partijen elkaar op het Poelenburg waarbij het tot een schietincident kwam. Hierbij is meerdere keren geschoten.
Het onderzoek van de recherche heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten, een 19-jarige Zaandammer en een 22-jarige Zaandamse. De vrouw is inmiddels weer heengezonden. De 19-jarige verdachte zit nog vast. Hij wordt ervan verdacht daadwerkelijk te hebben geschoten. Naar aanleiding van dit incident heeft de politie in meerdere woningen huiszoekingen gedaan. Daarbij werd onder meer een vuurwapen en munitie aangetroffen
en inbeslaggenomen. Ook werden er een aantal bolletjes harddrugs aangetroffen en geld. In een andere woning werd een kleine hennepplantage aangetroffen en ontmanteld.

De recherche is nog steeds op zoek naar getuigen die informatie kunnen verstrekken wat kan leiden tot opheldering van deze zaak. Getuigen die de politie nog niet hebben gesproken kunnen bellen met de Centrale Recherche in Zaandijk via 0900-8844.