Politie Zaanstreek-waterland

Verdachten gewapende overval aangehouden

Zaandam, 13-03-2009 o De politie kreeg donderdagmorgen 12 maart 2009 omstreeks 10.45 uur een melding van een gewapende overval op een juwelier op de Gedempte Gracht.

De dieven gingen er, nadat zij het personeel met een vuurwapen hadden bedreigd, met een onbekende hoeveelheid spullen vandoor.
Door kordaat optreden van omstanders en te hulp geschoten ondernemers kon één van de overvallers in de Vinkenstraat aangehouden worden toen hij op een gereedstaande scooter wilde vluchten. Hij reed hierbij tegen een geparkeerde auto aan.
De politiemensen hadden met een signalement van twee andere verdachten post gevat in de directe omgeving van de Gedempte Gracht. Zij zagen de twee andere verdachten op een scooter in de Panneroodstraat rijden. Het tweetal probeerde te vluchten maar ging onderuit en kwam tegen een l
ichtmast tot stilstand. Één van de verdachten brak door de val zijn arm.
De drie verdachten, Oost-Europeanen van 33,32 en 28 jaar zijn ingesloten en worden vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie worden vriendelijk verzocht dit alsnog te doen. Zij kunnen bellen met de recherche in Zaandijk via 0900-8844.