Qurius NV

Atlas Magnetics live met Microsoft Dynamics AX 2009 van Qurius

Zaltbommel, 13 maart 2009 - De Atlas Magnetics Group, een groep bedrijven gespecialiseerd in magnetische oplossingen, is begin januari succesvol live gegaan met Microsoft Dynamics AX 2009. Atlas Magnetics is hiermee de eerste Qurius-klant in Nederland die live gaat met deze vernieuwde ERP-oplossing. Het systeem ondersteunt de wens van Atlas Magnetics om per 1 januari 2009 binnen een nieuwe financiële structuur te werken. Daarnaast biedt het een goede basis om later extra functionaliteit uit te rollen, waaronder workflow en ordersheet-functionaliteit.

AX 2009 biedt Atlas Magnetics efficiëntere functionaliteit op het gebied van artikelbeheer en prijzen, nieuwe inkoopfunctionaliteit, een verbeterde inrichting met een nieuwe (financiële) structuur en een goed platform om - in een later stadium - workflow te implementeren. Ook biedt het systeem een goede basis om de ordersheet-functionaliteit geïntegreerd te laten werken, iets dat nu nog in Excel plaatsvindt.

Met de overgang naar AX 2009 heeft Atlas Magnetics een flinke sprong gemaakt. Leo Elbertse, CFO van Atlas Magnetics: "We hadden de wens om naar AX 2009 over te gaan vanwege de extra functionaliteiten, waar we graag gebruik van wilden maken. Bovendien hadden we de voorkeur met de allernieuwste AX-versie werken. Daarom hebben we ervoor gekozen de `tussenstap' (AX 4.0) over te slaan en direct AX 2009 te implementeren."

Mede door de al aanwezige kennis van AX 3.0 binnen de organisatie is de implementatie snel en soepel verlopen. Stephan Losekoot, projectmanager bij Qurius: "We hebben in een kort tijdsbestek een volledig implementatietraject doorlopen. Het hele project heeft ongeveer 3,5 maand geduurd, mede dankzij een goede samenwerking tussen de key-users van Atlas Magnetics en de consultants en developers van Qurius."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Atlas Magnetics op: www.a-m-g.com