Politie Rotterdam Rijnmond


* MAATREGELEN OM DOORSTROMING KRUISING SPORTLAAN/GROENE

KRUISWEG/EDISONWEG TE BEVORDEREN
Spijkenisse - In het weekend van 21 en 22 maart worden op de kruising Sportlaan/Groene Kruisweg/Edisonweg door de gemeente Spijkenisse twee markeringen op het wegdek aangebracht. Deze markeringen zijn bedoeld als visueel hulpmiddel voor automobilisten zodat duidelijk is welk gedeelte van het kruispunt zij vrij moeten houden om de doorstroming van het kruisende verkeer te waarborgen. Van het aanbrengen van de markeringen kan het verkeer hinder ondervinden.
De N493, in de volksmond de Groene Kruisweg genoemd, is een van de 25 provinciale wegen in Zuid-Holland met de hoogste verkeersintensiteit. Over de weg passeren meer dan 6 miljoen voertuigen per jaar. Pieken zijn de ochtend- en avondspits. De kruising Sportlaan/Groene Kruisweg/Edisonweg is binnen Spijkenisse het grootste knelpunt. Een nulmeting op deze kruising in 2008 wees uit dat naast een (te) hoge verkeersdruk het verkeersgedrag van veel automobilisten oorzaak van de slechte doorstroming is. In amper twee uur tijd werd gezien dat 57 automobilisten niet stopten voor het rode verkeerslicht en dat 87 automobilisten het kruispunt blokkeerden voor andere weggebruikers. Na de nulmeting volgden 7 controles waarbij in totaal 401 bekeuringen werden uitgeschreven. Hierbij werd specifiek gelet op het niet stoppen voor rood licht, het blokkeren van het kruispunt en het niet volgen van de rijrichting op het wegdek.
Inmiddels is onderzocht hoe de verkeersveiligheid verder bevorderd kan worden. Besloten is om markeringen op het wegdek aan te brengen zodat duidelijk is waar auto's niet stil mogen staan. Ook worden zogenaamde ondersteuningsborden geplaatst met de tekst gemarkeerd gedeelte vrijhouden Vanaf maandag 23 maart controleert de politie regelmatig op de kruising of de verkeersregels in acht worden genomen. Om automobilisten attent te maken op de nieuwe situatie, wordt een tekstkar geplaatst met de tekst: Kruispunt vrijhouden bevordert de doorstroming.
Boete blokkeren van de kruising = 150 euro.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR HANDEL IN DRUGS

VLAARDINGEN - Naar aanleiding van diverse overlastmeldingen van een woning aan de Rotterdamseweg stelden politieagenten een onderzoek
Drie minderjarigen, twee meisjes van 14 en 16 en een 16-jarige jongen, zijn dinsdagmiddag aangehouden nadat ze de woning verlieten. Allen bleken in de woning softdrugs te hebben gekocht. Aansluitend stelden de agenten een onderzoek in de woning in en hielden drie Vlaardingers aan, twee van 37 jaar en een 18-jarige. Na onderzoek in de woning werd 50 gram softdrugs aangetroffen. Dit is in beslag genomen en wordt vernietigd.
De minderjarigen zijn na verhoor heengezonden. De overige drie verdachten krijgen een proces-verbaal voor de Opiumwet.


* ZEEHAVENPOLITIE EN KLPD CONTROLEERT VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN

Personeel van de Zeehavenpolitie, het KLPD unit Waddinxveen en KLPD Transport en Milieu Controles hebben dinsdag 10 maart een controle op het vervoer van gevaarlijke stoffen gehouden op de Botlekweg.
In totaal werden 26 transporteenheden gecontroleerd. Hierbij werden 5 waarschuwingen gegeven voor overtreding van het voertuigreglement (een barst in de voorruit en geen kentekenbewijs bij zich), geen vervoersvergunning kunnen tonen en stuwage (lading niet volledig volgens voorschriften vastgezet). Ook werden vier bestuurders bekeurd voor stuwage (lading niet vastgezet), geen ADR keuring van het chassis (waardoor geen gevaarlijke stoffen vervoerd mogen worden), overtreding tunnelverbod Botlektunnel en rijden zonder rijbewijs.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord stelde woensdag een onderzoek in bij een woning aan de Vondelstraat. Naar aanleiding van verschillende klachten over stankoverlast gingen de agenten de woning rond half twee binnen. Op de zolder werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 76 plantjes aangetroffen.
De planten en materialen om deze te vervaardigen zijn in beslag genomen voor vernietiging.
De eigenaar van de kwekerij, een 57-jarige inwoner van Vlaardingen, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* AANHANGWAGEN GEKANTELD
VLAARDINGEN - Een 45-jarige bestuurder van een vrachtwagen met aanhangwagen uit Colijnsplaat is donderdagochtend licht gewond geraakt na een ongeval op de Vulcaanweg.
Rond tien uur kantelde de aanhangwagen, geladen met een afzetbak, in een bocht. De bestuurder raakte hierbij licht gewond en werd overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis in Schiedam. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de oorzaak en sluit niet uit dat er sprake was van een technisch mankement.
Ecoloss heeft het wegdek schoongemaakt.


* DRONKEN BROMFIETSER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OVERSCHIE - Twee politiemensen van het Biketeam zagen donderdagavond, om ongeveer half acht op de Woensdrechtstraat een bromfietser opvallend langzaam rijden. In een bocht kwam hij tot stilstand en toen zagen zij dat de man stond te braken terwijl hij zijn helm nog op had. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.
Aan het bureau bleek dat de 57-jarige Rotterdammer reeds voor de 4e keer
binnen korte tijd voor ditzelfde feit was aangehouden. Ook bleek dat hij nog een dag hechtenis 'open' had staan. De man is ingesloten en de bromfiets is in beslaggenomen.


* MAN GEWOND NA VAL VAN STEIGER
BOTLEK - Een 44-jarige man uit Rotterdam is donderdagmiddag rond half drie gewond geraakt na een val van een steiger in een bedrijfshal aan de Professor Gerbrandyweg.
Door nog onbekende oorzaak viel de Rotterdammer tijdens werkzaamheden aan een schip naar beneden. Hij liep hierbij een schedelbasisfractuur op. Ambulancepersoneel bracht het slachtoffer over naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie heeft een nader onderzoek ingesteld.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Zuid hield donderdagavond twee jongens aan. Het tweetal vernielde rond acht uur de buitenspiegel van een auto aan de Ahoyweg. Beveiligingsbeambten van Ahoy zagen dit en waarschuwden de politie. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Zij hielden de Rotterdammers van 15-jaar oud aan. Het duo is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
HILLEGERSBERG - Een 51-jarige Rotterdammer is donderdagavond aangehouden voor bedreiging van een medewerker van de Eerste Hulp van het Sint Fransiscus Gasthuis.
De man kwam rond tien voor half elf bij de Eerste Hulp en wilde direct geholpen worden. Toen hem werd duidelijk gemaakt dat dit niet de manier was bedreigde hij de 33-jarige stadsgenoot. Gealarmeerde politieagenten hielden de dronken man aan waarna hij is ingesloten ter ontnuchtering en voor nader verhoor. Door het slachtoffer wordt aangifte gedaan.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING MEUBELS IN OUDERLIJK HUIS

ROTTERDAM-ZUID - Een 21-jarige man heeft donderdagmiddag om ongeveer drie uur meubels vernield in zijn ouderlijk huis aan de Verschoorstraat. De man, die zelf zonder vaste woon- of verblijfplaats is, had na een ruzie met zijn moeder de bank kapot geschopt. Ook had hij haar gedreigd in elkaar te slaan. Toen de politiemensen aankwamen bij de woning, kwam de man daar net uit. Hij weigerde zich te legitimeren en gedroeg zich zeer agressief en irritant. De man is aangehouden voor vernieling en overgebracht naar het politiebureau.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL SCOOTER

SCHIEDAM - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond kwart over drie een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 22-jarige man uit Schiedam aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een scooter. Het tweetal nam de scooter weg op het Newtonplein. Gealarmeerde politiemensen stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden het tweetal, naar aanleiding van het opgegeven signalement, aan op de Pascalstraat en de Hogenbanweg. Tevens namen agenten de gestolen scooter en diverse ijzerwaren en gereedschap in beslag. Eén van de dieven verzette zich tijdens de arrestatie. Hij werd met gepast geweld aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.