Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Nieuw Meldpunt Openbare Ruimte Oud-West

13 maart 2009
Stadsdeel Oud-West is al enige tijd actief met het digitaliseren van de serviceverlening voor de bewoners. Een nieuw initiatief is het digitale meldpunt openbare ruimte, dat sinds maart dit jaar beschikbaar is.

Online melding maken

Vanaf maart 2009 kan iedereen in Oud-West via een digitaal formulier op de website gebreken in de openbare ruimte melden. Hierbij kan gedacht worden aan losliggende stoeptegels, afval op straat, overstromingen van putten, kapot straatmeubilair e.d. Met het nieuwe meldpunt wordt het makkelijker om een klacht te melden én kan de status van een melding worden gevolgd. Met andere woorden: de melder kan zien wat er met zijn klacht wordt gedaan. Het formulier is te vinden op www.oudwest.amsterdam.nl onder het kopje `Meld een klacht'. In het digitale formulier moet eerst de locatie van de klacht worden ingevuld, door een straat en huisnummer aan te geven. Hierna een omschrijving van de melding.

Google maps

Het formulier staat in verbinding met Google Maps, een interactieve plattegrond waarin locaties gedetailleerd weergegeven kunnen worden. Als de melding in behandeling is genomen door het stadsdeel is dit zichtbaar in Google Maps. Hierdoor zijn alle meldingen in heel Oud-West in één oogopslag zichtbaar. Daarnaast kan tot op straatniveau ingezoomd worden om de meldingen en de status van de meldingen te bekijken.

Telefonische en mondelinge meldingen

Meldingen kunnen uiteraard ook nog steeds telefonisch of mondeling bij de publieksservice van het stadsdeel worden gedaan. De medewerkers van de publiekservice voeren de melding dan in het systeem in.
---