Dienstenbond CNV

Nieuws

13 maart 2009

CNV onthutst over uitspraak all-in uurloon Albert Heijn

CNV Dienstenbond is onthutst over de uitspraak van de voorzieningenrechter over het toestaan van een all-in uurloon bij Albert Heijn Company. De bond beraadt zich op een hoger beroep.

Vorige maand voerde AH Company een all-in uurloon in voor medewerkers die maximaal 12 uur per week werken, zonder daar formeel overeenstemming over te hebben met de vakbonden via de cao. Volgens CNV Dienstenbond gaat deze eenzijdige aanpassing van de arbeidsvoorwaarden in tegen wettelijke en cao-afspraken. Daarom spande de bond een kort geding aan. De voorzieningenrechter besliste vandaag anders en stelde CNV Dienstenbond in het ongelijk.

Een all-in beloning houdt in dat in het uurloon van medewerkers componenten zijn verwerkt die niet meer apart uitbetaald worden, zoals vakantiegeld, vakantie-uren, ADV en winstuitkering. Albert Heijn wil werknemers met een contract van 12 uur of minder per week op deze manier gaan belonen. Het gaat daarbij niet alleen om de mensen die werkzaam zijn in de supermarkten, maar ook bij ETOS, Gall & Gall, CoffeeCompany en Albert.nl