ABVAKABO FNV

Bondsbestuur bijeen

Vorige week is ons bondsbestuur twee dagen bij elkaar geweest. Er stond veel op de agenda. Volgend jaar hebben we ons grote tweedaagse congres. In het bondsbestuur hebben we hierover een uitgebreide bespreking gehad.

We zullen de resultaten laten zien van de opdrachten die we hadden gekregen van de congressen 2006 en 2008. Maar we zullen vooral vooruit moeten kijken: wat moet Missie, Visie en Strategie betekenen voor verenigingsvernieuwing, voor vernieuwing van het beleid en voor vernieuwing dienstverlening?
Op onze conferentie hebben we vooral het proces in aanloop tot het congres besproken. Over de inhoud spreken we later.

Ook hebben we ons project "Gaan voor Groei" besproken. Hoewel de plannen goed werden ontvangen, vindt het bondsbestuur dat de relatie met de vereniging onvoldoende uit de verf komt.

Dit betekent dat de plannen op dit punt opnieuw worden bezien en terugkomen in het bondsbestuur. Het project verenigingsvernieuwing stond ook op de agenda. Daarmee gaat dit jaar in de opmaat naar het congres veel gebeuren.

Last but not least hebben we afscheid genomen van Charley Ramdas, tot voor kort lid van ons dagelijks bestuur. Dat hebben we gedaan tijdens een lekker en gezellig etentje.