ABVAKABO FNV

Principe-akkoord TNT

Gelukkig is het een zeldzaam verschijnsel. Vakbonden die een principe-akkoord sluiten met daarin een loonsverlaging. De CAO bij TNT Post heeft deze primeur. Gaan we dat vaker doen? Nee, wat ons betreft niet. Maar bij TNT is wat bijzonders aan de hand.. En dat bijzondere gaat dit keer niet over de financiële crisis. Want die speelt niet of nauwelijks een rol.
De post is de laatste jaren al behoorlijk veranderd. Door veel meer digitaal te doen verandert de soort post die door de mensen wordt verwerkt én de verdere automatisering van de postverwerking is ook van belang.

Daarnaast speelt de liberalisering van de postmarkt. Vroeger had onze oude PTT Post een monopoliepositie op het bezorgen van post. De postmarkt is binnenkort volledig geliberaliseerd oftewel open. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Het laatste stuk, namelijk briefbezorging tot 50 gram, is tot 1 april a.s. voorbehouden aan TNT Post maar dan is het ook echt over. Wij hebben als bond ons jarenlang verzet tegen liberalisering zonder goede spelregels over de arbeidsvoorwaardenvorming. Zo zijn er veel concurrenten van TNT Post waar de werknemers op stukloon werken zonder CAO. Met succes heeft onze bond afgedwongen dat tegelijkertijd met het open gooien van de markt ook de andere spelers verplicht worden om met een vaste arbeidsovereenkomst voor hun werknemers te gaan werken.

Maar dan nog geldt dat de lonen bij TNT post veel hoger liggen dan bij de concurrent. Wij vinden dat op termijn alle postbezorgers dezelfde arbeidsvoorwaarden moeten hebben. Dat doen we op twee manieren. Aan de onderkant moet er een zgn. ingroeimodel bij, maar aan de bovenkant betekent het helaas dat werknemers zullen moeten inleveren. Als dat niet gebeurt zal de werkgelegenheid op de tocht staan.

Dit is werkelijk een duivels dilemma voor onze bond. Heel graag zou ik willen dat het mogelijk is om aan de zijlijn te gaan staan en moord en brand te schreeuwen hoe asociaal dit is. Maar ik weet ook dat dit niks oplevert. En dan moeten en zullen wij zorgen dat de belangen van onze leden op de best mogelijke manier worden behartigd; daar zijn we voor.

Daarom hebben onze bestuurders na veel wikken en wegen besloten een onderhandelaarsakkkoord te sluiten waarin loonsverlaging aan de orde is. Die verlaging wordt aangevuld tot 95 procent van het huidige inkomen. Hoe langer je bij TNT Post werkt, hoe langer die aanvulling. Voor medewerkers van 50 jaar en ouder blijft het inkomensverlies tot hun VUT of prepensioen op die manier beperkt tot 5 procent. En er geldt een non-ontslaggarantie van 6 jaar, waarvan 3 jaar onvoorwaardelijk.
.
Dit akkoord gaan we natuurlijk niet positief aan onze leden voorleggen. Dat kan niet. Maar het andere uiterste, het negatief voorleggen, kan ook niet. We gaan aan onze leden uitleggen dat het een keuze tussen twee kwaden is. Of inleveren en je baan behouden of niet inleveren en een grotere kans lopen dat je je baan kwijt raakt. Bij onze bond betekent dit dat onze leden het dilemma in alle openheid en eerlijkheid geschetst zullen krijgen en zich hierover moeten uitspreken. Hun stem doet er toe en bepaalt uiteindelijk of we wel of niet met het onderhandelaarsakkoord instemmen.