Gemeente Sneek


nieuwe directeur

College Sneek benoemt nieuwe directeur

Het college van burgemeester en wethouders uit Sneek heeft de heer Remco Admiraal uit Dokkum benoemd in de nieuwe functie van directeur. Admiraal zal deze functie tijdelijk vervullen, voor de periode tot 1 januari 2011. Het college is bij dit besluit positief geadviseerd door de Ondernemingsraad.

Remco Admiraal is in 1969 geboren in Stiens. Hij heeft algemene en bedrijfseconomie gestudeerd in Groningen en heeft daarna de eerste 10 jaar van zijn werkzame leven doorgebracht in Den Haag. Op het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft hij zich onder andere beziggehouden met de eerste beursgang van KPN en de private financiering van infrastructuurprojecten. Van 1997 tot 2002 werkte hij bij de Unie van Waterschappen. Na vijf jaar bij de Friese plattelandsgemeente Dantumadeel, is hij vanaf 16 april 2007 werkzaam bij de gemeente Sneek als concerncontroller.

Eerder besloot het college de directiestructuur te wijzigen. De directie bestaat met ingang van 16 maart uit een gemeentesecretaris/algemeen directeur en twee directeuren.

Henri Meijering blijft de functie van gemeentesecretaris/ algemeen directeur vervullen. Johannes van Nieukerken, de voormalig directeur van de sector Stadswerk, vervult de andere directeursfunctie.