Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 13-03-2009 o Persberichten district II

DUBBELE BURGERPECH
ALBLASSERDAM Een 20-jarige man uit Dordrecht had pech toen hij de verpakking van zijn hamburger uit het raam van zijn auto gooide. Hij deed dit voor de neus van politieagenten op donderdagmorgen 12 maart op de Kelvinring. De man kwam met zijn bestelauto met hoge snelheid aanrijden. Hij stopte met piepende banden en gooide zijn afval op straat. Agenten gingen achter hem aan en gaven een stopteken. Hij had geen rijbewijs bij zich en had geen richting aangegeven. Bovendien gaf hij een vals adres op. Hij kreeg vier bekeuringen en kon toen zijn weg vervolgen.

AANRIJDING LETSEL
SLIEDRECHT Op donderdagmorgen 12 maart heeft op de Thorbeckelaan een aanrijding tussen een personenauto en een scootmobiel plaatsgevonden. De bestuurder van de personenauto, een 61-jarige man uit Sliedrecht, reed weg vanaf de parkeerplaats bij de begraafplaats om rechtsaf richting de Deltalaan te rijden. Hij zag daarbij een 75-jarige man uit Sliedrecht die met zijn scootmobiel over het fietspad reed over het hoofd. Een aanrijding volgde. Den 75-jarige man kwam op het wegdek terecht en brak zijn heup. Hij is per ambulance vervoerd naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem.

MET LADDER GEVALLEN
GORINCHEM Een 47-jarige schilder uit Geldermalsen is tijdens zijn werk met ladder en al achterover gevallen. Dit gebeurde op donderdagmiddag 12 maart omstreeks 13.00 uur aan de Dokter van Stratenweg. De man was aan het schilderen op de begane grond en stond op de ladder. Door onbekende oorzaak viel hij achterover en kwam op een soort betonnen bloembak terecht. Hij raakte licht gewond (verwondingen nog onbekend) . Hij is voor controle per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld van het ongeval.

GROTE VERKEERSCONTROLE WIJST BESTUURDERS OP VERKEERSVEILIGHEID HARDINXVELD-GIESSENDAM Op donderdagmiddag- en avond 12 maart heeft de politie op diverse locaties een grote verkeerscontrole gehouden om de verkeersveiligheid in Hardinxveld-Giessendam te vergroten. De vier buurtagenten, een aantal politiestudenten in opleiding, het Verkeershandhavingsteam en twee motorrijders werden ingezet om al het passerende verkeer te controleren. In totaal werden 78 bekeuringen uitgeschreven waaronder 17 keer voor het niet dragen van de autogordel en 4 keer voor het ontbreken van (juiste) fietsverlichting. 27 passanten autobestuurders en 3 bromfietsers werden bekeurd voor te hard rijden. Daarnaast werd gecontroleerd op het voeren van de juiste autoverlichting, hand-free bellen en werd één persoon bekeurd toen hij een weg met geslotenverklaring inreed.
De politie controleert regelmatig om bestuurders bewust te maken van de veiligheid in het verkeer.

TAXICONTROLE: WAARSCHUWINGEN EN POSITIEVE REACTIES GORINCHEM Ongeveer 30 taxis zijn op donderdagmiddag 12 maart door de politie gecontroleerd op de Banneweg. Tijdens de controle stonden de wettelijke voorschriften van de taxibranche centraal en werd bekeken of alle benodigde papieren aanwezig waren en werkboekjes en rittenstaten werden bijgehouden. Ongeveer 20 overtredingen werden geconstateerd. Hierbij valt te denken aan niet ingevulde rittenstaten en werkboekjes, geen zichtbare chauffeurspas, een niet zichtbaar aanwezige klachtenlijst of vergunning. De politie trad waarschuwend op en deelde de chauffeurs mee dat de volgende keer bekeurend wordt opgetreden.De controle werd als zeer positief ervaren onder de taxichauffeurs.

AANGEHOUDEN VANWEGE DRUGSBEZIT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de Rivierdijk bij de
waterzuiveringsinstallatie heeft de politie op donderdagavond een 21-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden naar aanleiding van drugsbezit. De man werd aan de kant gezet en zijn auto werd doorzocht. In het voertuig werden een paar gram soft- en harddrugs aangetroffen waarna de man werd aangehouden. De drugs wordt onderzocht en de politie onderzoekt de zaak.
De politie controleerde het gebied na diverse meldingen van vermoedelijk dealen en het gebruik van hard- en/of softdrugs. Ook werden tijdens reguliere surveillances diverse vloeitjes en drugszakj