Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 13-03-2009 o Persberichten district I

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT Politieagenten hebben een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Jupiterlaan. Dit gebeurde op donderdagmorgen 12 maart. De eigenaar, een 33-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht werd terplaatse aangehouden. Agenten gingen ter plaatse nadat een medewerker van Eneco onregelmatigheden in de meterkast van de woning had ontdekt. De agenten troffen verspreid over twee ruimtes van de woning een in werking zijnde professionele hennepkwekerij met ruim 300 henneplantjes aan. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontruimd. De planten en de apparatuur zijn in beslaggenomen. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ILLEGAAL
ZWIJNDRECHT In een woning aan de Orionstraat zijn 3 illegalen aangetroffen. Na een tip troffen politieagenten van de vreemdelingenpolitie op donderdagmorgen 12 maart een 30-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Bulgarije en een 22-jarige man uit Joegoslavië. Ze waren in het bezit van valse documenten. Ze zijn in bewaring gesteld en de vreemdelingenpolitie stelt een onderzoek in.

GESTOLEN AUTO
DORDRECHT Twee mannen van 37 en 57 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden omdat ze in een gestolen personenauto reden. Dit gebeurde op donderdagmiddag 12 maart 2009 omstreeks 13.15 uur. Politieagenten zagen de mannen rijden op de Laan de Verenigde Naties in de richting van de N3 . Na controle bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De agenten zetten de achtervolging in. Het voertuig ging er met hoge snelheid vandoor. De bestuurder keerde en vervolgde zijn weg met hoge snelheid over de Laan der Verenigde Naties richting Stad. Hij maakte diverse verkeersovertredingen en reed dwars over een middengeleider waaebij de auto los kwam van het wegdek. De auto reed vervolgens met een lekke voorband de Weeskinderdijk op. Daar raakten de agenten de auto kwijt. Even later kwam een melding dat de twee verdachten zaten weggedoken in een tuin aan de Jan Luykenstraat. Daar werden ze aangehouden en troffen agenten ook de auto aan. De auto bleek op woensdagavond 11 maart 2009 gestolen te zijn vanaf de Pijnenburg. De verdachten zijn ingesloten. De 37-jarige man bekende de diefstal van de personenauto en had ook gereden. Aan hem is een dagvaarding uitgereikt. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

MAN EN VROUW VERDACHT VAN ZAKKENROLLERIJ
ZWIJNDRECHT - Een 37-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Roemenië zijn op donderdagmorgen 12 maart aangehouden op verdenking van zakkenrollerij.
De vrouwelijke verdachte keek in een bloemenwinkel opvallend mee over de schouder van een oudere dame die bij het afrekenen haar pincode intoetste in een winkel in het winkelcentrum Walburg. De bloemist merkte dit op en stelde een collega van het voorval op de hoogte. Deze man ging achter de twee verdachten aan en belde de politie. Agenten hielden de twee aan, zij werden naar het politiebureau gebracht en in verzekering gesteld. De politie doet onderzoek naar de zaak.

VERDACHTE RENT IN ARMEN POLITIEAGENTEN
DORDRECHT Op donderdagmiddag 12 maart heeft de politie in de Voorstraat een 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden nadat de man wiet stal uit een coffeeshop. De man rende zonder te betalen de zaak aan de Gravenstraat uit met een zakje wiet. De eigenaar van de coffeeshop ging achter de verdachte aan toen hij de surveillerende agenten in het oog kreeg. Hij maakte de agenten duidelijk dat de man niet had betaald. De man rende daarop in de armen van de agenten en kon direct worden aangehouden. Hij is naar het politiebureau gebracht en deed afstand van de wiet. De winkel heeft aangifte gedaan van de diefstal. De man is na zijn bekentenis ontslagen en heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal op.

AANHOUDINGEN IN ZAAK OVERVAL OP HOTEL

DORDRECHT - De politie heeft op vrijdagmorgen 13 maart een 45-jarige vrouw en een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De twee worden verdacht van respectievelijk medeplichtigheid aan en het plegen van een gewapende overval op een hotel aan de Laan der Verenigde Naties op vrijdagavond 13 februari 2009. Daar drongen die avond minimaal twee gemaskerde mannen het gebouw binnen en verrasten het personeel onaangenaam door hun aanwezigheid. Niemand raakte bij de overval gewond. De verdachten verlieten het pand inclusief een kluis. De recherche startte direct een onderzoek op en hoorde diverse getuigen. De Unit Forensische Opsporing deed na het incident sporenonderzoek. De politie zet het onderzoek voort.