Milieu Centraal



* Lancering website CO2 afvang en opslag

Lancering website CO2 afvang en opslag

Utrecht, 13 maart 2009 - Vanaf vrijdag 13 maart staat de website www.co2afvangenopslag.nl online. De website biedt burgers een betrouwbare kennisbasis om zich een mening te vormen over het afvangen en opslaan van CO2. De informatie op de website is opgesteld door een brede redactieraad met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en milieuorganisaties. De betrouwbaarheid van de informatie is getoetst door Milieu Centraal.

Op de website www.co2afvangenopslag.nl kunnen burgers lezen wat CO2 afvang en opslag inhoudt, hoe het bij kan dragen aan het Nederlandse klimaatbeleid, hoe de opvang, het transport en de opslag kan worden geregeld en wat de voor- en nadelen zijn van deze methode. In mei van dit jaar wordt de informatie van de website verder uitgebreid met visies en standpunten van diverse belanghebbenden, de proefprojecten en de internationale context.

Consensus

De website www.co2afvangenopslag.nl is het resultaat van een breed gedragen consensus over CO2 afvang en opslag, opgesteld door een coalitie van partijen met verschillende belangen. De leden van de redactieraad zijn vertegenwoordigers van:

* o Stichting Natuur en Milieu;

* o Klimaatbureau HIER;

* o Shell Nederland;

* o VME (Nederlandse Vereniging voor Marktwerking in Energie);
* o EnergieNed

* o de Rijksoverheid;

* o CCS Noord Nederland, De Provincie Groningen;
* o Universiteit Leiden;

* o TNO;

* o het onderzoeksprogramma CATO (CO2 Afvang, Transport en Opslag);
* o SenterNovem;

* o Ecofys.

Milieu Centraal biedt als medeafzender een extra kwaliteitsgarantie door haar onafhankelijke kwaliteitstoets op milieu(gerelateerde) informatie.

------------------



Milieu Centraal