KNHS


KNHS-Ledenraad benoemt nieuwe bestuursleden
13 maart 2009

ERMELO(KNHS) De Ledenraad heeft unaniem ingestemd met de benoeming van twee nieuwe leden van het Federatiebestuur. De heer Theo Ploegmakers is verkozen tot opvolger van de heer Bert van Wanrooij. De heer Mat Vestjens, tussentijds afgetreden, wordt opgevolgd door de heer Max Bentum; Ik heb er zin in om de paardensport op een goede manier te dienen, aldus Bentum. De heer Jaap Werners heeft op verzoek van het Federatiebestuur met de verlenging van het bestuurslidmaatschap met één jaar ingestemd; de Ledenraad gaf daaraan zijn fiat.

Groot onderhoud KNHS-centrum Ermelo
Met de internationale voltigewedstrijd (CVI) en het Europees Kampioenschap Dressuur Junioren en Young Riders op het KNHS-centrum in Ermelo de komende zomermaanden in het vooruitzicht is groot onderhoud aan het centrum onontbeerlijk. De Ledenraad heeft ingestemd met de projecten die het KNHS-centrum weer representatief maken en het laten voldoen aan de hedendaagse eisen.

Wijziging lidmaatschapsstructuur
Penningmeester Ieko Sevinga informeerde de Ledenraad over de vorderingen, die zijn gemaakt om tegemoet te komen aan de opdracht van de Ledenraad om de lidmaatschapsstructuur zodanig te wijzigen, dat ieder lid slechts eenmaal een basiscontributie betaalt. Tijdens de vorige vergadering was een modulestructuur als mogelijke oplossing gepresenteerd, maar deze bleek bij de verdere uitwerking enkele ongewenste neveneffecten te hebben. Een alternatief werd gepresenteerd, maar dat stuitte op kritiek, mede ook vanwege de complexiteit van de problematiek. De penningmeester wees erop, dat alle mogelijkheden nog open liggen en deed de toezegging met een uitgebreide notitie te komen. De Ledenraad ging daarmee akkoord.

Sectorraad Paarden
De heer Werners, vice-voorzitter KNHS en tevens bestuurslid van de Sectorraad Paarden, vertelde over de activiteiten van de Sectorraad. De Sectorraad Paarden is een zelfstandige stichting (sinds 1 januari 2007) die optreedt als aanspreekpunt voor en spreekbuis namens de paardensector in de richting van de overheid en de maatschappij. Zij behartigt daarbij de nationale en internationale belangen van de paardensector. De SRP treedt op als afstemmingsorgaan namens de sport, de fokkerij en de ondernemers. Het bestuur bestaat uit voorzitters en afgevaardigden vanuit de sport (KNHS en NDR), de koepel fokkerij (27 stamboeken) en uit de ondernemersorganisaties (FNHO en LTO), zodat alle paardenorganisaties hierin vertegenwoordigd zijn. De partijen streven naar een nauwere samenwerking om de collectieve belangenbehartiging in de paardensector van lokaal tot en met internationaal niveau zodanig te organiseren dat er sprake is van een duurzame ontwikkeling van de sector. Net als bij de KNHS staat het thema welzijn staat hoog op de agenda van de Sectorraad Paarden. Werners nodigde de vertegenwoordigers van de Ledenraad uit voor de Sectordag van de Sectorraad Paarden, die op 2 april 2009 in Papendal (Arnhem) wordt gehouden. Een goede gelegenheid om nader kennis te kunnen maken met deze organisatie.

Tuchtcollege en Raad van Appèl
Aan de hand van het door de Ledenraad vastgestelde rooster van aftreden zijn de volgende leden van het Tuchtcollege aftredend en niet meer herkiesbaar: de heer mr. L.P. Mertens, mevrouw mr. A.J.H.W. Coppelmans en de heer J.C.M. van Dijk.
Voor de Raad van Appèl geldt dat voor de heer mr. L.P. van den Blink en de heer mr. T.H. Joustra. De heer mr. M. Luhrman heeft te kennen gegeven te willen overstappen van de Raad van Appèl naar het Tuchtcollege.

Door de Ledenraad zijn voor het Tuchtcollege de volgende personen benoemd: de heer mr. M. Luhrman (tevens tweede plaatsvervangend voorzitter) en de heer ing. P.M. Wiersinga. De reeds zitting hebbende mevrouw mr. H.A. Verbakel-Van Bommel werd benoemd tot eerste plaatsvervangend voorzitter.
Voor de Raad van Appèl zijn de heren mr. H.J. Bodifée, mr. A.I. Cambier en mr. P.P.M. Wijnands benoemd.