NVM helpt huizenbezitter met bepalen van reële WOZ-waarde

13/03/2009 14:45

NVM Service B.V.

PERSBERICHT

Aan : de financieel-economische redacties en vakpers

Van : de Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en Vastgoeddeskundigen

Betreft : NVM helpt huizenbezitter met bepalen van reële WOZ-waarde

Datum : Nieuwegein, 13 maart 2009

NVM helpt huizenbezitter met bepalen van reële WOZ-waarde

Nieuwegein, 13 maart 2009 - De NVM gaat huizenbezitters helpen bij het bepalen van de werkelijke WOZ-waarde van hun woning. Door middel van een uitgebreid overzicht op de website van NVM (www.nvm.nl/portaal/woz) kan de huizenbezitter een indicatie krijgen van de waardestijging van zijn woning. De prijsstijgingen zijn uitgesplitst naar woningtype en NVM-regio.

Per 1 januari hebben huizenbezitters de nieuwe WOZ-aanslag in de bus gekregen. Aan de hand van de WOZ-waarde worden onder meer de hoogte van de onroerendezaakbelasting en waterschapslasten bepaald. Veel consumenten vragen zich af of de waardeontwikkeling zoals op de aanslag aangegeven staat, wel klopt. Diverse gemeenten hebben de WOZ-waarde recentelijk fors verhoogd. Consumenten die het niet eens zijn met de beschikking kunnen bezwaar aantekenen.

Huizenbezitters die vraagtekens zetten bij de hoogte van hun WOZ-aanslag kunnen de website www.nvm.nl raadplegen. De cijfers van NVM geven een gedetailleerd beeld van de prijsstijgingen op de huizenmarkt vanaf 1 januari 2007 tot 2008. Hierdoor kan de huizenbezitter zelf een vergelijking trekken tussen de WOZ-waarde zoals deze door de gemeente is bepaald, en de werkelijke waarde van het huis.

Voor een echte nauwkeurige bepaling van de waarde van een woning kan de NVM-makelaar uitkomst bieden. Deze beschikt over zeer actuele informatie over de ontwikkelingen op de huizenmarkt, in combinatie met kennis van de lokale markt, waarmee de marktwaarde van een huis reëel en nauwkeurig kan worden geschat.





http://www.nvm.nl/portaal/woz