Politie Groningen

Onderzoek mishandeling Poelestraat afgerond

Groningen, 13-03-2009 o De 41-jarige man die in de nacht van 21 op 22 februari in de Poelestraat in de binnenstad van Groningen slachtoffer was van mishandeling is uiteindelijk overleden ten gevolge van zuurstoftekort. Dit heeft de voorlopige sectie uitgewezen. De man is later die week overleden.

De verdachte, een 21-jarige man, heeft zich twee dagen nadat het incident plaatsvond, gemeld op het politiebureau. Hij zit sinds die tijd vast. Donderdag besloot de raadkamer zijn voorlopige hechtenis met 90 dagen te verlengen. Hij wordt verdacht van zware mishandeling met de dood tot gevolg. Het TGO (team grootschalige opsporing) is inmiddels ontbonden. Het politieonderzoek is afgerond.

Openlijke geweldpleging

In diezelfde nacht zijn negen personen aangehouden die zich hinderlijk gedroegen toen de politie de plaats van de mishandeling wilde afzetten. Deze personen hebben allen een boete gekregen. Afgelopen woensdag heeft de politie nog twee andere mannen aangehouden, 19 en 41 jaar oud. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging terwijl ambulancemedewerkers zorg verleenden aan het slachtoffer. De ambulancezorg heeft aangifte gedaan van bedreiging. De verdachten zijn overigens gehoord en meteen heengezonden. De officier van justitie buigt zich nog over de rol van deze beide verdachten.

Dit is een gezamenlijk persbericht van het Openbaar Ministerie en Regiopolitie Groningen. Voor vragen kunt u terecht bij Kirsten Smit van het Openbaar Ministerie. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 050- 7503050