Saxion Hogescholen
BR>

vr 13 maart 2009

Saxion biedt (top)sporters nieuwe mogelijkheden



Voor (top)sporters die hun sportambities willen combineren met een commerciële opleiding start Saxion in Deventer aankomend studiejaar met maar liefst twee nieuwe studieroutes: Sport- en Experiencemanagement en de Topsportklas. De (top)sporters beginnen deze bij de opleiding Commerciële Economie.

Uit ervaringen die de afgelopen drie jaar zijn opgedaan bij de Randstad Topsport Academie, de commerciële economie opleiding voor topsporters, blijkt dat er grote behoefte is aan sportgerelateerde marketingopleidingen. Bedrijven en organisaties combineren sport steeds meer met hun commerciële activiteiten. Daarnaast beseffen steeds meer (top)sporters dat zij moeten werken aan een carrière naast en/of na hun sport. Dit om te voorkomen dat zij na beëindiging van hun (top)sportcarrière in het welbekende `zwarte gat' vallen.

De studieroute Sport- en Experiencemanagement is een studieroute voor studenten die graag willen werken in een sportrijke omgeving, ondanks het feit dat ze geen topsporter zijn. Deze studieroute combineert commercieel-economische aspecten met inzicht in sport en actieve vrijetijdsbesteding. Aan bod komen onderwerpen als: sportmarketing, sportsponsoring en het organiseren van een (sport)event.

De Topsportklas is speciaal ontwikkeld voor topsporters, die nog geen "A-", "B-" of "high potential" topsportstatus hebben. De sporters hebben twee ochtenden in de week college en de rest van de tijd werken ze zelfstandig aan opdrachten wanneer en waar het ze het beste past. Uiteraard krijgen ze daarbij ondersteuning van docenten, die ook sportminded en erg flexibel zijn. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van diverse soorten extra ondersteuning, die Saxion topsporters biedt.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bonne Posma, coördinator Randstad Topsport Academie, 0570- 603307, b.posma@saxion.nl.

De extra ondersteuning die Saxion aan topsporters biedt, is hier beschreven.