VVD


13-3-2009

VVD wil uitstel nieuwe regels chemische stoffen voor kleine ondernemers

VVD-Tweede Kamerleden Helma Neppérus en Ton Elias hebben minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu en minister Van der Hoeven van Economische Zaken gevraagd om de invoering van de nieuwe Europese verordening voor chemische stoffen (REACH) voor kleine ondernemers uit te stellen.

Het doel van de verordening is om een hoog veiligheidsniveau bij gebruik en verkoop van chemische stoffen te waarborgen. De verordening is echter voor kleine ondernemers een stuk minder van belang dan voor grote bedrijven, maar zorgt wel voor een grote regeldruk en alle extra kosten en rompslomp die daarbij horen.
Neppérus: "In een tijd dat ondernemers al moeite hebben om het hoofd boven water te houden, lijkt het me niet wenselijk dat we aan de bestaande regels nog eens extra regels toevoegen. We moeten nu juist proberen deze ondernemers zoveel mogelijk te ontlasten." Neppérus en Elias hebben de beide ministers door middel van schriftelijke vragen verzocht om de verordening bij de volgende milieuraad op Europees niveau aan de orde te stellen en te kijken of een tijdelijke versoepeling mogelijk is.