Provincie Noord-Holland

Winnaar DROOM.NH wint 50.000,-

13-3-2009

De inzending Water voor Wonen van hoofdontwerper ir. Tjeerd J. Haccoû en Sascha Glasl uit Amsterdam wint de prijsvraag DROOM.NH van de provincie.

Dat werd donderdagavond bekend tijdens de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes. Het prijsgeld van 50.000,- is bedoeld om het winnende concept verder uit te werken.

Juryrapport over de winnende inzending: De jury besloot unaniem om WATER VOOR WONEN voor te dragen voor uitwerking. De jury vindt het in deze inzending gebruikte idee om particulieren te stimuleren en te belonen voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van landschap de moeite van het verkennen waard. Het zou kunnen aansluiten op een oude traditie van kleinschalig landschapsbeheer.

Tentoonstelling van genomineerden
In totaal 63 professionals leverden een bijdrage in voor deze zoektocht naar innovatieve oplossingen voor de structuurvisie 2040 van de provincie Noord-Holland. Hieruit zijn 14 bijzondere ideeën genomineerd. Deze 14 nominaties zijn tot en met 5 april 2009 te zien in het ABC Architectuurcentrum Haarlem. Uit de 14 nominaties gingen twee kandidaten op voor de hoofdprijs. Donderdagavond bleek dat Wonen voor Water de gelukkige winnaar is.

Bijdragen digitaal
Op de website zijn de bijdragen van de winnaar en alle genomineerden te zien. Ook het juryrapport met alle bevindingen is hier te vinden.

Voor afbeelding publicatie of tentoonstelling op andere wijze van de bijdragen, is toestemming van de ontwerper vereist.

Achtergrond
In het kader van de structuurvisie 2040 zoekt de provincie Noord-Holland naar innovatieve ruimtelijke oplossingen die recht doen aan de kernkwaliteiten van het landschap en aan de eisen op het gebied van klimaat en duurzaamheid. De openbare ideeënprijsvraag DROOM.NH (Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Op Maat in Noord-Holland) is hier een onderdeel van.

Nieuwsredactie